Quantcast

Euronews Bulgaria zahájil vysílání

| redakce | tisk

Euronews Bulgaria je nový zpravodajský a informační kanál pro bulharské diváky. Stanice začala vysílat 5. května 2022. Lokální verze předního evropského kanálu má přinášet národní a mezinárodní zpravodajství v televizi a na digitálních platformách v Bulharsku.

Euronews Bulgaria je dalším krokem ve vývoji Euronews. Od roku 2018 spustil již 5 lokálních verzí své stanice.

Euronews Bulgaria
▲ Euronews Bulgaria

Bulharský projekt je realizován díky partnerství podepsaného v dubnu 2021 mezi Euronews a bulharskou stanicí TV Europa.

Euronews Bulgaria je dalším projektem po Euronews Albania, Euronews Georgia a Euronews Serbia. Kolem 25. května má zahájit další projekt - Euronews Romania. Na tento kanál je již vydána licence rumunským regulátorem médií. Také probíhají jednání provozovatele s operátory kabelových sítí ohledně zařazení programu do jejich programové nabídky.

Bulharský Euronews vysílá 24 hodiny denně a nabízí aktuální zpravodajství každou půlhodinu. Od počátku je program dostupný v nabídkách hlavních televizních operátorů v Bulharsku: A1, Vivacom a Bulsatcom. U všech operátorů DTH služeb je stanice zakódována.

Euronews je přední mediální služba v Evropě, která vysílá zpravodajství v 16 jazycích. Program je šířen do 160 zemí a 440 mln domácností po celém světě.

zdroj: satkurier.pl + euronewsbulgaria.com





Reklama




Vybrané články