Quantcast

PPF opět zvýšila svůj podíl v ProSiebenSat.1 Media

| redakce | tisk

Skupina PPF zvýšila svůj podíl - v podobě akcií a finančních instrumentů - ve společnosti ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben), na celkem 15,04 procenta.

Podíl PPF reprezentuje 11,6 procenta hlasovacích práv na kapitálu společnosti.

Zvýšení našeho podílu v ProSieben potvrzuje, že PPF je dlouhodobý investor, který díky svým bohatým zkušenostem v oblasti televizního vysílání dokáže přispět k růstu hodnoty přední německé mediální společnosti,“ poznamenal Didier Stoessel, Chief Investment Officer skupiny PPF.

PPF získala v podobě akcií a dalších instrumentů 9,1% podíl na kapitálu společnosti ProSiebenSat.1 Media SE. letos koncem února. Svůj podíl po dvou týdnech navýšila na 10,1%. PPF rovněž zahájila komunikaci s ProSieben ohledně zastoupení akcionářů v dozorčí radě společnosti.

Central European Media Enterprises (CME), patřící PPF, provozuje řadu televizních stanic a on-line mediálních společností ve střední a jihovýchodní Evropě.

Skupina ProSiebenSat.1 Media provozuje na německé televizním trhu lineární kanály ProSieben, Sat.1, kabel eins, sixx, ProSieben Maxx, Sat.1 Gold, kabel eins Doku, na rakouském navíc stanice ATV, ATV2, Puls 4 a ve Švýcarsku Puls 8. Na německém trhu nabízí také tři placené programy - ProSieben Fun, Sat.1 Emotions a kabel eins classics. Pro diváky v USA a Kanadě provozuje mezinárodní kanál ProSiebenSat.1 Welt.





Reklama




Vybrané články