Quantcast

Mezinárodní ruské kanály z pozice 45E

| redakce | tisk

Tématické televizní programy ruského veřejnoprávního vysílatele Pervyj kanal, určené pro mezinárodní publikum, začaly vysílat přes ázerbájdžánský telekomunikační satelit Azerspace 2 na pozici 45°E.

Stanice Bober International, Dom Kino Premium International, Muzika Pervogo International, O International, Pervyj kanal SNG, Pobeda International, Telecafe International, Vremja International se objevily v již provozovaném multiplexu na kmitočtu 11,469 GHz. Všechny nové stanice jsou od svého spuštění řádně zakódovány systémem Irdeto (CAID 0662, 0652). V paketu nadále vysílá volně ( FTA) jen mezinárodní verze stanice Pervyj kanal ve verzi pro Evropu.

Všechny programy se vysílají v MPEG-4 v SD rozlišení.

Footprint družice Azerspace 2, euroasijský paprsek (foto: Azercosmos / Google Maps)
▲ Footprint družice Azerspace 2, euroasijský paprsek (foto: Azercosmos / Google Maps)

Transpondér pracuje v euroasijském svazku, což znamená, že lepší příjmové podmínky jsou na východním Slovensku, směrem na západ signál postupně slábne a je nutná parabola o větším rozměru.

Azerspace 2 je část kapacity družice provozovaná ázerbájdžánským satelitním operátorem Azercosmos. Další kapacitu na stejném kosmickém aparátu poskytuje svým zákazníkům satelitní operátor Intelsat pod značkou Intelsat 38. Zákazníkem je například bulharská pay-tv služba Vivacom. Azerspace 2 a Intelsat 38 mají vlastní zóny pokrytí, tváří se jako dva různé satelity na stejné pozici.

Ruské veřejnoprávní televizi Pervyj kanal se novým multiplexem podařilo si zajistit široké pokrytí oblasti zemí SNS, evropské části Ruské federace a také východní, střední a částečně západní Evropy.

technické parametry - Bober International, Dom Kino Premium International, Muzika Pervogo International, O International, Pervyj kanal SNG, Pobeda International, Telecafe International, Vremja International:

• Azerspace 2 (45°E), freq. 11,469 GHz, pol. H, SR 19000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto





Reklama




Vybrané články