Quantcast

Jaro na ČT: Seriál jako lék na život či sobotní cukrářská klání

| redakce | tisk

Nové seriály i pokračování těch oblíbených, cukrářské a sportovní souboje, zajímavé dokumenty, Večerníčky i velké filmové premiéry - to vše, a ještě více, je přichystané pro jarní program České televize a iVysílání ČT.

Jarní program zahájí třetí řada úspěšného formátu BBC Peče celá země. V deseti sobotních večerech se utká dvanáct soutěžících, kteří byli vybráni z rekordního počtu uchazečů.

Svatá (foto: Pavla Černá)
▲ Svatá (foto: Pavla Černá)

Osm nedělních večerů roku 2024 bude patřit Smyslu pro tumor od režisérky Terezy Kopáčové, který nebude jen seriálem, ani sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Příběh ambiciózního studenta neurochirurgie, který se z medika nečekaně stane onkologickým pacientem, vznikl podle belgické předlohy.

Stíny v mlze II (foto: Lukáš Oujeský)
▲ Stíny v mlze II (foto: Lukáš Oujeský)

Na úspěšné českoněmecké koprodukční projekty, jakými byly například Návštěvníci, Arabela či Létající Čestmír, naváže komediální krimi seriál To se vysvětlí, soudruzi!. Osm případů Ústavu paranormálních jevů bude řešit Jiří Macháček a Jan Cina v hlavních rolích.

Smysl pro tumor (foto: Jaroslav Fikota)
▲ Smysl pro tumor (foto: Jaroslav Fikota)

Dále ČT nabídne dvoudílné drama Vedlejší produkt režiséra Petera Bebjaka v hlavních rolích s Tomášem Maštalírem, Martinem Hofmannen a Zuzanou Stivínovou

To se vysvětlí, soudruzi! (foto: Česká televize)
▲ To se vysvětlí, soudruzi! (foto: Česká televize)

V novém roce se dočkají premiér i projekty vytvořené speciálně pro iVysílání České televize: šestidílný hraný seriál Adikts o studentech adiktologie, kteří se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodnou experimentovat, natočil režisér Adam Sedlák. Doplní ho dokumentární cyklus Česko na drogách. Minisérie Dakar Sistaz je o dvojčatech Aliyyah a Yasmeen Kolocových a Game Story o vzniku nejzásadnějších českých počítačových her.

ČT připravila do vysílání také celou řadu premiérových dokumentů, mj. druhou sérii úspěšného cyklu Plné hnízdo o pěstounské péči, milovníci cyklistiky se dočkají cyklu Světem na kole, režisér Robert Sedláček natočil desetidílnou dokumentární sérii Touha po věčnosti, kněz Zbigniew Czendlik se projede V karavanu po Polsku, Miroslav Táborský se podívá za Technickými klenoty naší země a Aleš Najbrt v sedmidílném cyklu Identita provede historií českého grafického designu.

Dobré ráno, Brno! II (foto: Ivo Dvořák, Česká televize)
▲ Dobré ráno, Brno! II (foto: Ivo Dvořák, Česká televize)

Z kin na obrazovky ČT se dostaví cenami ověnčený snímek Arvéd s Michalem Kernem a Sašou Rašilovem, příběh Ukrajinky žijící se čtrnáctiletým synem v Česku zfilmoval režisér Michal Blaško ve filmu Oběť, koprodukční drama Nezanechat stopy zachytí tragické události z komunistického Polska, režisér a scenárista Miroslav Krobot odhalí Velkou premiéru, Běžná selhání zachytila režisérka Cristina Grosan a jak snadno se může vymknout z rukou experiment se svobodou se ukáže ve snímku Hranice lásky.

Celý rok 2024 bude ve znamení velkých sportovních událostí. ČT chystá přímé přenosy například z Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě, ze světového hokejového šampionátu v Praze a Ostravě, fotbalového EURA, atletického mistrovství Evropy a samozřejmě z letní olympiády v Paříži.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články