Quantcast

13E: Platforma Reporters Sans Frontieres celá FTA. Přibyla rádia

| redakce | tisk

Vysílací platforma Reporters Sans Frontieres (RSF - Reportéři bez hranic) vysílá všechny své programy nyní volně ( FTA) a jsou tak dostupné pro všechny satelitní diváky, kteří přijímají programovou nabídku z pozice 13°E. Navíc se platforma nyní rozšířila i o rozhlasové stanice.

Platforma RSF byla ve formě technických testů spuštěna na pozici 13°E dne 3. ledna letošního roku. Zkušební vysílání bylo od počátku kryptováno systémem BISS 1 (CAID 2600). To se nyní změnilo a všechny šířené programy jsou nyní FTA. Platforma dostala nyní označení "Svoboda Satellite".

TV8 - záběr z příjmu stanice
▲ TV8 - záběr z příjmu stanice

Stanice jsou poskytovány v rámci DVB-S2 platformy na kmitočtu 10,949 GHz s vertikální polarizací. Televizní programy se vysílají v MPEG-4 v HD rozlišení.

K televizním programům byly do multiplexu RSF nově zařazeny i rozhlasové stanice - konkrétně Radio Echo, Radio Sakharov a Euroradio. Vysílají v audio kodeku MPEG v kvalitě (bit ratu) 96 kbit/s.

Platforma RSF je určena pro nezávislé vysílací společnosti v ruštině, které hodlají oslovit diváky v Ruské federaci a v zahraničí.

technické parametry:

• Eutelsat Hot Bird 13G (13°E), freq. 10,949 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

šířené tv programy:

- Svoboda TV HD
- TEST2: test TV HD
- Gordon Live HD
- Belarus Today HD
- TV8 Moldova HD
- OstWest24 HD

šířené rozhlasové programy:

- Radio Echo
- Radio Sakharov
- Euroradio





Reklama




Vybrané články