Quantcast

Top TV má technické potíže, CDG vyřadila program z DVB-T

| Martin Vyleťal | tisk

Česká stanice Top TV má od konce minulého týdne technické problémy. Diváci všech distribučních sítí mohou od pátečního odpoledne (22.6.2007) na Top TV pozorovat výpadky obrazových řádků a zvuku. Potíže nejsou na přijímací straně ale na vysílací, které provozovatel řeší.

Top TV vysílá přes dva satelity - Astra 3A a Astra 1KR, přičemž prvně uvedený je využíván jako distribuční trasa pro kabelové operátory a uplink v Lucembursku, odkud se signál přidává na družici Astra 1KR. Na obou satelitech jsou proto výše popisované technické problémy, které vzdáleně připomínají slabý signál.

Problémy Top TV se významně dotkly i firmy Czech Digital Group (CDG), provozovatele DVB-T sítě označované písmenem B. Vzhledem k přetrvávajícím problémům na vysílací straně Top TV musela firma CDG zasáhnout a vysílání Top TV dočasně vyřadit z nabídky. Na svých stránkách CDG k problematice uvádí, že "poskytovatel programu TOP TV dodává nekvalitní signál" a že byl z toho důvodu "program TOP TV dočasně pozastaven".

Podle Jiřího Rajduse, manažera projektu CDG, bude program Top TV opět do DVB-T paketu zařazen jakmile vysílatel odstraní technické problémy, které způsobují rozpady celého paketu CDG. Vše by mělo být vyřešeno ještě během pondělí.





Reklama




Vybrané články