Quantcast

Nová africká platforma GTV na satelitu Eutelsat W3A

| redakce | tisk

Na satelitu Eutelsat W3A (7°E) zahájila oficiálně vysílání nová africká placená televize operátora Gateway Broadcast Services.

Eutelsat Communications dnes oznámil, že uzavřel pětiletý kontrakt na transpondérovou kapacitu na satelitu W3A se společností Gateway Broadcast Services, která zde bude nabízet inovovanou pay-tv platformu pro oblast subsaharské Afriky.

Africký balík programů se bude jmenovat GTV a využije kapacitu v Ku pásmu v africkém svazku satelitu Eutelsat W3A, který pokryje 48 zemí subsaharské Afriky. GTV bude zpočátku nabízet balík 15 programů, které se budou na jeden transpondér W3A uplinkovat z teleportu Rambouillet, poblíž Paříže.

GTV bude nabízet placenou satelitní televizi především v zemích jako je Ghana, Tanzanie, Botswana, Zambie, Zimbabwe a Namibie. Paket bude obsahovat kanály s filmy, oblíbenými seriály, hudbou, sportem a lokálními pořady. Provozovatel získal vysílací práva až na 80 procent přímých přenosů Premier League.

Programy platformy GTV mohou diváci v Africe přijímat s parabolami o průměru 90 cm, set top box s dekodérem a barevnou TV. Placené kanály budou zakódovány systémem NDS Videoguard.

Testovací vysílání GTV se před časem objevilo na satelitu Eurobird 3 (33°E) v jednom ze svazků pro střední Evropu. Nyní je signál programů paketu GTV v Evropě technicky nedostupný.





Reklama




Vybrané články