Quantcast

Premiere Star bude mít i Kinowelt TV

| redakce | tisk

Programový balík Premiere Star provozovatele německé pay-tv platformy bude od září také obsahovat filmový kanál Kinowelt TV.

Informoval o tom provozovatel Premiere bez dalších detailů. Kinowelt TV provozuje společnost Kinowelt GmbH, kterou v roce 2004 založil Michael Kölmel. Těžištěm kanálu je evropský film, nezávislé kino a velcí režiséři.

Kinowelt TV v současné době sídlí ve Frankfurtu/Main. Program šíří jako placený kanál kabeloví operátoři Kabel Deutschland, Kabel BW, Unitymedia a také platforma Eutelsatu KabelKiosk. Kinowelt TV je také v IPTV nabídce Alice.

Premiere Star je nový název pro balík programů, který původně vznikal pod pracovním názvem Premiere Sky. Toto označení pro komerční start služby nemůže být použito kvůli sporu s provozovateli satelitních platforem Sky Digital a Sky Italia.

Balík Premiere Star bude obsahovat stanice Turner Classic Movies, Boomerang, Cartoon Network a NASN. V jednání jsou i další kanály - mj. tématické programy RTL.

Premiere Star využije infrastrukturu Entavio, která je připravená pro stávající německé bezplatné kanály, které chtějí přejít na placené vysílání.





Reklama




Vybrané články