Quantcast

Pořady Strictly Come Dancing dominují zářijovému programu BBC Prime

| redakce | tisk

Strictly Come Dancing má ve Velké Británii za sebou veleúspěšné 4 řady. V průběhu měsíce září si diváci BBC Prime připomenou nejúspěšnější pořady z prvních tří sérií. Pořady Strictly Come Dancing vysílá BBC Prime v průběhu září 2007 vždy v sobotu ve 20.00 hod, a opakuje je vždy v neděli v 17.00 hod. Po pět zářijových večerů se opakují pořady z první série.

Formát pořadu Strictly Come Dancing je mimořádně úspěšný i v zahraničí. Česká televize ho převzala pod názvem Stardance - aneb když hvězdy tančí. Jeho sledovanost u nás lámala rekordy. Osm pokračování shlédlo celkem 16 milionů diváků. Svým průměrem dva miliony diváků je pořad Stardance považován za nejúspěšnější v historii České televize. Čeští diváci se mohou těšit na druhou sérii. Český Stardance přebírá model Strictly Come Dancing ve většině detailů včetně hudební znělky, uspořádání scény a sledu jednotlivých sekvencí.

Strictly Come Dancing se již vysílal ve více než 20 zemích. Například na Slovensku (Let´s Dance), v Německu (Let´s Dance), Rakousku (Dancing Stars), Švédsku, Dánsku, Norsku, Finsku, USA, Itálii, Polsku, Španělsku, Portugalsku či Irsku. Britský originál si zakládá na mimořádné kvalitě tanečníků. Na straně profesionálních tanečníků vystupují mistři světa v klasických i latinskoamerických tancích, šampióni Asie a Tichomoří, vítězové Světového poháru, mistři Anglie. V řadě 44 britských celebrit, které v pořadu zatím vystoupily, najdeme i slavné sportovce, jako mistra Evropy a světového rekordmana - překážkáře Colina Jacksona, finalistu 3. série, sedmibojařku Denise Lewis, finalistku 2. série, britského reprezentanta v rugby Matta Dawsona, finalistu 4. série, či fotbalovou brankářskou legendu dánského internacionála Petera Schmeichela, účastníka 4. série.

Strictly Come Dancing byl rovněž prvním pořadem, který BBC odvysílala 5.11.2006 v HD kvalitě. V letech 2005 až 2006 pořad získal 10 prestižních cen za nejlepší zábavný program včetně ocenění Britskou Akademií (BAFTA).
Pátá řada britských Strictly Come Dancing se ve Velké Británii připravuje pro letošní podzim. Podle britského tisku má být jedním ze soutěžících i slavný anglický fotbalista a reprezentant v nedávné minulosti Paul Gascoigne. Česká druhá řada pořadu Stardance je rovněž ve stádiu vrcholících příprav.

Program BBC Prime lze u nás sledovat v nabídce UPC Direct a v síti UPC (nabídka Karneval).

zdroj: PR BBC Prime





Reklama




Vybrané články