Quantcast

MTV Arabia spustilo testovací vysílání

| Martin Vyleťal | tisk

Země arabského světa mají od víkendu svoji vlastní lokální verzi známé hudební televize MTV. Kanál MTV Arabia se dostává k miliónům domácností přes egyptský satelit Nilesat (7°W).

MTV Arabia v současné době provádí technické testy - vysílá proud videoklipů mezinárodních a arabských interpretů. Pod barevným logem MTV je informace o řádném startu MTV Arabia. Ten je naplánován na 17. listopadu 2007.

MTV Arabia spustilo testovací vysílání
▲ MTV Arabia spustilo testovací vysílání

Za arabským MTV stojí společnost Arabian Television Network, součást arabské skupiny Arab Media Group, která pro arabský svět připravuje i lokální verzi dětského kanálu Nickelodeon.

MTV Arabia testuje volně na transpondéru platformy Showtime Network, na satelitu Nilesat 101 (7°W), na kmitočtu 11,977 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 5/6, service ID 2013, video PID 213, audio PID 313. Vysílání není kódováno a v budoucnu zřejmě ani nebude. Příjem je možný i v České republice a na Slovensku s parabolou od průměru 100 cm.

Oficiální web MTV Arabia se ještě zmiňuje o vysílání na satelitu Badr 4 (26°E), o transpondéru s kmitočtem 12,169 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Vysílání se ještě zde neobjevilo. Patrně se tak stane v dohledné době a přiblíží se tak i satelitním divákům, kteří přijímají výhradně pozici 26°E.

V zemích arabského světa se doposud vysílal program MTV European, který je určen především pro evropské země jako Česká republika, Slovensko, Bulharsko či Malta, a dále MTV One, britskou lokální verzi MTV.

Lokální verzi MTV má již řada zemí Evropě - nedávno spustilo vlastní MTV i Maďarsko a Ukrajina. Česká republika a Slovensko jsou v současné době již jediné země ve střední Evropě, které nemají vlastní MTV.





Reklama




Vybrané články