Quantcast

Test české Top TV skončil

| Martin Vyleťal | tisk

Testovací obrazec v podobě barevných pruhů s nápisem TOP TV, dnes již neexistující české stanice s teleshoppingovými prvky Top TV, byl odstraněn z transpondérů satelitů Astra na pozicích 23,5°E i 19,2°E. Odstraněna tak byla poslední stopa po zaniklé české digitální televizi.

Stanice Top TV zahájila vysílání v září 2005 a letos začala hledat nového investora. Koncem května letošního roku vlastník licence oznámili, že hledá nového strategického investora. Dosavadní investor Holdingu KKCG Investments se již na provozu stanice nechtěl podílet.

V červnu a červenci se program televize omezil na reprízy pořadů a v srpnu bylo vysílání na měsíc zastaveno. Během srpna měl vlastník licence, společnost United Teleshop, dokončit jednání ohledně prodeje s potencionálními zájemci. O Top TV usilovala i společnost CME, která vlastní českou komerční TV Nova a placený kanál Galaxie Sport. CME se nakonec s vlastníkem televize Top na finančních podmínkách nedohodla.

TOP TV vysílala pro DTH příjem na satelitu Astra 1KR (19,2°E), na kmitočtu 10,832 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6 a k distribuci signálu využívala družici Astra 3A (23,5°E), kde vysílala v rámci balíčku kanálů spolu s hudební televizí Óčko (freq. 12,649 GHz, pol. H, SR 5600, FEC 5/6).





Reklama




Vybrané články