Quantcast

Sirius 4 již na cílové pozici 5E

| Martin Vyleťal | tisk

Nejnovější satelit Sirius 4 skandinávského operátora SES Sirius je jíž na své pracovní pozici 5°E. Podle neoficiálních informací začne přesun kanálů a paketů ze satelitů Sirius 2 a Sirius 3 na novou družici v noci z 9. na 10. ledna 2008. Kmitočty se měnit nebudou.

Provozovatel satelitního širokopásmového internetu SatGate již potvrdil, že na satelit Sirius 4 přejde v noci z 9. na 10. ledna 2008 v nočních hodinách. Změní se parametry multiplexu - SatGate bude nyní vysílat na kmit. 12,322 GHz s SR 27654 a FEC 7/8 a 12,130 GHz s novým FEC 7/8.

Přes satelit Sirius 2 se vysílá řada distribučních signálů pro český a slovenský trh. Je zde i Hallmark Channel, Zone Romantica, Viasat Explorer/Spice, Viasat History, EbS a řada dalších. Pro provozovatele kabelových a satelitních platforem se přechodem paketů zlepší především signál - jak již bylo uvedeno kmitočty se měnit nebudou.

Příjmové podmínky satelitu Sirius 4 budou v Česku i na Slovensku velmi příznivé pro příjem s parabolami velmi malých rozměrů. Sirius 4 bude mít dva svazky - severní (skandinávský) a evropský.

zdroj: satkurier.pl,sat-digest.com





Reklama




Vybrané články