Quantcast

STV se chce vrátit k původním názvům STV 1 a STV 2

| Martin Vyleťal | tisk

Slovenská televize (STV) se hodlá vrátit k původním označením svých programů Jednotka a Dvojka - tedy k STV 1 a STV 2. Počítá s tím současný management STV. I proto se sportovní kanál bude jmenovat STV Šport. Slovenskému portálu Mediálne.sk to potvrdila mluvčí televize Želmíra Habánová.

"Změna na Jednotku a Dvojku byla nešťastná," uvedl statutární zástupce ředitele STV Jozef Mračna. Polská, maďarská ale i rakouská televize používá názvosloví podobnému tomu původnímu označení programů STV. Česká televize spolu s novou grafikou všech svých programů v září loňského roku začala používat ony nešťastné označení základních programů - Jednička (dříve ČT1) a Dvojka (dříve ČT2), přičemž zpravodajský kanál ČT je označován "po staru" - ČT24.

STV se zřejmě v letošním roce dočká i kompletní změny grafiky a v případě změny názvu stanic i nových logotypů. Půjde v pořadí již o pátou změnu v historii, připomíná Mediálne.sk.

Označení Jednotka a Dvojka zavedl Richard Rybníček v pozici generálního ředitele STV od 1.1.2004, od nového začátku STV.

Více www.medialne.sk .





Reklama




Vybrané články