Quantcast

Z1 představila moderátory

| redakce | tiskobrázek k článku: Z1 představila moderátory

Připravovaná digitální televize Z1 představila své moderátory. Zpravodajské relace první české komerční zpravodajsko - publicistické televize budou moderovat Vladimír Kroc, Jan Němec, Ondřej Kapic, Martin Severa nebo Zbyněk Štíbr, z moderátorek Aneta Snopová, Veronika Sedláčková, Jana Lejpová, Martina Kociánová nebo Jana Víšková. Do moderátorského křesla se vrací také moderátorka sportu Renata Dlouhá. Start vysílání Z1 je plánován na přelom května a června tohoto roku.

Moderátoři budou provázet zpravodajstvím v průběhu celého dne. „Na posty moderátorů jsme vybrali osobnosti se zkušenostmi a profesionálním přístupem k přípravě zpráv. Naší filozofií je přinášet důvěryhodné informace, kterým může divák věřit. Moderátoři Z1 jsou proto také spoluautoři sdělovaných informací. Myslím, že právě šance zúročit zkušenosti a dále je rozvíjet přivedla do našeho týmu skutečné profesionály v tomto oboru,“ říká Martin Mrnka, generální ředitel Z1.

Program Z1 doplní kromě zpráv dokumenty, magazíny, diskusní pořady a talk show. Moderátory připravovaných publicistických pořadů budou například Naděžda Hávová, Karolína Dubová, Eugen Korda nebo Igor Chaun a Milan Knížák. Konkrétní podoba publicistických relací je v tuto chvíli ve fázi přípravy pilotních dílů.

V holešovickém sídle Z1 finišuje rekonstrukce televizních studií a příprava technologického zázemí. „Dnes máme přes 100 zaměstnanců a připravujeme se na takzvané vysílání do zdi. Reportéři i moderátoři procházejí školeními hlasovými, novinářskými i technickými, která je připraví na výrobu zpravodajských materiálů od jejich natočení až po odvysílání v televizi. Aktuální témata točíme už několik měsíců, od května budou naši reportéři nasazeni na plné zpravodajské pokrytí probíhajících událostí,“ dodává Hanuš Hanslík, ředitel zpravodajství Z1.

Signál digitální Z1 bude od začátku vysílání šířen satelitně, kabelově, formou IPTV a na internetu. Pozemním digitálním vysílání (DVB-T) bude zároveň Z1 vysílat v Praze a středních Čechách a na Brněnsku. Dostupná by měla být Z1 pravděpodobně také na Ostravsku a Plzeňsku a od podzimu 2008 na Ústecku a v dalších regionech.





Reklama




Vybrané články