Quantcast

Vzniká česká Gay TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Vzniká česká Gay TV

V Česku vzniká první televize pro gaye a lesbičky od názvem Gay TV. Půjde o internetový TV kanál, který bude součástí internetové AmbrosiaTV. Pod touto značkou se skrývá hned několik kanálů jako: Gay TV, Fashion TV, Fight TV, Dance TV, Folk TV a Gastro TV. Kontinuální vysílání poběží na Ambrosia TV v šesti 4hodinových smyčkách s denní aktualizací.

Ostatní kanály budou odvysílány v těchto smyčkách a pořady budou mít uloženy na svých stránkách v archívech k dalšímu shlédnutí. Je to druhý systém vysílání TV kanálů doplněný o inteligentní a interaktivní vyhledávač.

Kanál Gay TV je zaměřen na gay a lesbickou komunitu, které chce nabídnout informačně-zábavnou formou aktuální dění v komunitě jak domácí, tak i ve světě. Druhým a neméně důležitým cílem Gay TV je přiblížit G/L komunitu široké veřejnosti, pro lepší začlenění gayů a lesbiček do společnosti.

V současné době Gay TV začala úzce spolupracovat s komunitami v Polsku, Slovensku, Maďarsku, Německu a Rakousku, kde chce mít štáby, které budou mapovat situaci v těchto zemích.

Díky dabingovému studiu Ambrosia TV chce postupem času začít vysílat i v anglickém, německém, polském a maďarském jazyce.

V programovém schématu Gay TV divák najde například:

talk show, reality show
hitparáda, soutěže
móda, životní styl, cestování
rozhovory, reportáže
filmy, seriály, divadlo
zpravodajství, publicistika

Provozovatel připravuje i živé přenosy a vstupy například:

17.5.08 - Koncert Heleny Vondráčkové
Lucerna, Praha (přímý přenos)

14.6.08 - DECADANCE
Nová dimenze gay zábavy dorazila konečně i do ČR.
Praha (Gay TV mediální partner, přímý vstup)

28.6.08 - Queer parade
Tradiční přehlídku gay hrdosti (gay pride), někdy též zvanou queer parade.
Brno (přímý přenos, reportáž)

22.8.08 - MUŽ ROKU 2008
Náchod (přímý přenos)

Gaystars 2008
Praha (hlavní mediální partner, přímý přenos)

V současné době je na www.gay-tv.cz spuštěna promo upoutávka a samotné zahájení vysílání se očekává nejpozději do 15.5.2008 (současně s Ambrosia TV).





Reklama




Vybrané články