Quantcast

Nova natáčí kriminální seriál o Berdychově gangu

| redakce | tisk

Vedle Kriminálky Anděl natáčí televize Nova další kriminální seriál. Má pracovní název Expozitura a bude vyprávět příběh na motivy skutečných kriminálních činů neslavně proslulého Berdychova gangu.

Po Kriminálce Anděl, která je sérií jednotlivých komorních detektivních případů, ukazujících temnou část života velkoměsta, v němž se krvavé zločiny odehrávají jak v podzemí paneláku, tak i v luxusní vile s výhledem na Pražský hrad, je tu další seriál s pracovním názvem Expozitura.

Expozitura je zcela jiného charakteru. Bude vyprávět příběh na motivy skutečných kriminálních činů tzv. Berdychova gangu - „české chobotnice“, která prorostla do policejních špiček a léta beztrestně vydírala, přepadala a vraždila. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů, investigativních reportérů TV Nova, Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychův gang rozkrývali. V každém díle se také uzavře jeden dílčí případ, ale celým seriálem se táhne kontinuální dějová linka - dramatický příběh vztahu policistky a jejího parťáka, kteří se postavili jednomu z největších zločineckých gangů, jež kdy na našem území operoval. Většina hlavních aktérů, kteří sloužili coby předloha hrdinů seriálů, dodnes žije. Natáčení plné akčních scén (honiček, přestřelek, apod.) potrvá přibližně jeden rok.

Jedná se o velmi náročný projekt, který nemá v dějinách české televize obdoby. Seriál vzniká v „dílně“ Radka Bajgara a Petra Erbena, ze které vzešla mj. i divácky velmi úspěšná Ulice a v současné době se vyvíjí celá řada dalších projektů.





Reklama




Vybrané články