Quantcast

Digi TV zřejmě spustí PPV i pro ČR a SR

| redakce | tisk

Multiregionální satelitní placená televize Digi TV (Intelsat 10-02, 1°W) patrně již brzy spustí novou službu pro český a slovenský trh - připravuje expanzi s PPV (pay per view) kanály DigiFilm1 a DigiFilm2. Oba tyto programy s prémiovým obsahem se zatím vysílají jen pro rumunský trh.

Kanály DigiFilm1 a DigiFilm2 s expanzí na nové dva trhy se rozšíří o české a slovenské DVB titulky. Zatím jsou k dispozici pouze rumunské. Termín expanze DigiFilm1 a DigiFilm2 na český a slovenský trh zatím nebyl stanoven.

PPV kanály se od klasických programů liší tím, že divák si na PPV stanici objedná konkrétní prémiový pořad, který chce sledovat. Většinou je vysílán dříve na PPV kanálu, než na klasickém placeném programu. Relaci si zákazník objedná zavoláním na určené telefonní číslo.

Programy placené za shlédnutý pořad (PPV) jsou vysílané především v západní Evropě - např. v Německu (Premiere - Premiere Direct, Premiere Sport, Premiere Erotik), Francii (Multivision), Španělsku (Digital+ - Taquilla). Naopak v severských zemích PPV z důvodu nízkého zájmu zákazníků skončily (Canal Digital - Kiosk).

Platforma Digi TV se v současné době potýká s řadou problémů - mj. s nedořešenou a nedokončenou plošnou výměnou dekódovacích karet Nagravision za nový typ Nagravision 3 s vyššími prvky zabezpečení. Digi TV dále nedořešila velký počet montáží.

zdroj: digiinfo.cz





Reklama




Vybrané články