Quantcast

ČRo chce spustit stanici s mluveným slovem

| redakce | tisk

Do konce letošního roku hodlá Český rozhlas (ČRo) spustit stanici mluveného slova. Program by se měl vysílat na středních a krátkých vlnách. Uvedl to na konferenci v Českém Krumlově na téma Média veřejné služby v roce 2008 programový ředitel ČRo Richard Medek.

Založení takové stanice již vloni doporučila Rada ČRo generálnímu řediteli Václavu Kasíkovi. Na svém posledním zasedání ale Rada ředitele vyzvala, aby přípravy této stanice dočasně pozastavil a to především kvůli předložené koncepce stanice.

"Idea je hotová, je v procesu připomínkování u rady, u generálního ředitele a zřejmě dojde k obsahovým redukcím. Nemělo by tomu stát nic v cestě, aby se do konce roku - rád bych už na podzim - aby se něco takového spustilo," uvedl Medek.

Předložená koncepce počítá s využitím programu digitální stanice Leonardo a také Radiožurnálu a dalších okruhů. Podle původní předložené koncepci se počítalo s tím, že stanice ČRo 6 a Rádio Česku by vysílaly na nové stanici zhruba na polovic a zároveň by vysílaly tam, kde jsou nyní - tedy v pásmu FM a v případě Rádia Česko i v DVB-T.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články