Quantcast

Óčko v DVB-T v Brně, před startem v Ostravě a Plzni

| redakce | tisk

Televize Óčko začala v těchto dnech vysílat v Brně a okolí v pozemním digitálním vysílání (DVB-T) a 1. června spustí pozemní digitální vysílání také pro diváky z Ostravska a Plzeňska. TV Óčko digitálně vysílá ve všech třech regionech v multiplexu 3 (současný multiplex B) společně s televizemi Prima a Z1.

TV Óčko tímto krokem vstupuje do zcela nové éry ve své historii. Rozšíření vysílání do Brna, Ostravy a Plzně přinese možnost sledovat vysílání jediné české hudební televize nově téměř 2,5 miliónům diváků. V Brně a okolí pokrývá pozemní digitální vysílání až 600 000 obyvatel, na Ostravsku téměř 1 500 000 a v Plzni a okolí přibližně 300 000 lidí. Jedinou podmínkou pro sledování TV Óčko v digitální kvalitě je tak pořízení set-top boxu či vlastnictví digitální televize (IDTV).

V Óčku vnímáme další rozšíření pozemního digitálního vysílání velice intenzivně. Vedle Prahy, kde již v digitální kvalitě vysíláme od roku 2002 , máme nyní touto cestou možnost oslovit dalších téměř 2,5 miliónu diváků České republiky. I nadále však vyvineme maximální úsilí, abychom si v procesu digitalizace udrželi pozici jedničky mezi ostatními televizemi,“ říká Jiří Balvín, generální ředitel TV Óčko. V Brně a nejbližším okolí vysílá multiplex 3, a tedy i TV Óčko, z vysílače Hády na kanálu 59.

Brněnský multiplex zatím vysílá o výkonu 5 kW. Provozovatel digitální sítě, společnost Czech Digital Group, chce však v budoucnu výkon navýšit. S navýšením výkonu se pak rozšíří pokrytí DVB-T signálem. V Ostravě pak bude TV Óčko vysílat na kanálu 54 z vysílače Hošťálkovice a v Plzni z vysílače Košutka na kanálu 52.

TV Óčko je tedy nyní možné přijímat několika způsoby, kterými jsou pozemní digitální vysílání, kabelová televize, satelitní vysílání z družice ASTRA, satelitní vysílání na Digi TV, v síti O2 IPTV a internetové vysílání. TV Óčko tak nadále posiluje svou pozici lídra digitálních televizí na českém na trhu a svým divákům přináší to nejlepší ze světa české i zahraniční hudební scény.





Reklama




Vybrané články