Quantcast

Velká Británie: 9,6 mil. domácností přijímá DVB-T

| redakce | tisk

Celkem 87,1 procent televizních domácností na britských ostrovech má přístup k digitálnímu TV vysílání. Vyplývá to z posledního reportu britského regulátora Ofcom. Data jsou platná ke konci března 2008.

V prvním kvartále letošního roku bylo prodáno více než 3 milióny přijímačů digitálního pozemního vysílání, což je zvýšení o 55 procent ve srovnání se stejným obdobím roku 2007. Z toho bylo televizorů s integrovaným digitálním tunerem 1,9 miliónu (meziroční růst o 116 procent).

Ofcom odhaduje, že je v provozu přes 9,6 miliónu receiverů pro příjem digitálního pozemního vysílání. Digitální satelitní neplacenou televizi přijímá celkem 700 tisíc britských domácností. Během prvního kvartálu letošního roku se počet domovů s FTV (free to view) příjmem zvýšil o 80 tisíc. Digitální satelitní a pozemní TV celkem přijímá 39 procent tamních domácností.

V prvním čtvrtletí roku 2008 získala satelitní pay-tv platforma společnosti BSkyB celkem 43 tisíc nových zákazníků a celkem eviduje 8,3 miliónu abonentů, což je méně než počet domácností s příjmem DVB-T.

Počet televizorů schopných přijímat jen analogové pozemní vysílání se ze 44 procent (první kvartál roku 2007) za rok snížil na 32 procent.





Reklama




Vybrané články