Quantcast

Premiere v následujících týdnech vymění karty

| redakce | tisk

Provozovatel německé placené televize Premiere provede v následujících týdnech výměnu svých karet. Všichni abonenti obdrží v následujících týdnech dopis, ve kterém najdou veškeré podrobnosti o právě probíhající akci a nutnosti zákazníků při tomto procesu spolupracovat.

Výměna karet Premiere bude probíhat podobně jako tomu bylo před pěti lety: nejprve klient zaktualizuje firmware v přijímači. Tento proces je určen pouze pro některé přístroje Premiere, které jsou schopné upgrade na kódovací systému NDS Videoguard, majitelé starých přijímačů obdrží novou kartu nové generace systému Nagravision. Po úspěšné aktualizaci zavolá zákazník na linku Premiere a provozovatel služby pošle klientovi novou kartu.

Premiere v následujících týdnech vymění karty
▲ Premiere v následujících týdnech vymění karty

Starou kartu Premiere zákazník nevrací.

Premiere vymění karty kvůli slabému zabezpečení stávajícího hlavního systému Nagravision 2, který již není příliš bezpečný (možnosti příjmu přes tzv. EMU). Premiere bude nyní používat dva systémy - pro staré set top boxy a kabelové operátory Nagravision 3 a pro ostatní zákazníky NDS Videoguard. Platforma Premiere v rámci simulcryptu vedle Nagravision a NDS používá u některých programů i systémy Conax a CryptoWorks, které jsou určeny pro majitele karet Technisat a ORF.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články