Quantcast

GamePlayTV od srpna ve vysokém rozlišení

| redakce | tiskobrázek k článku: GamePlayTV od srpna ve vysokém rozlišení

Do konce srpna letošního roku zahájí ruský kanál GamePlayTV vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV) v 1080i na satelitu Sirius 4 (4,8°E) na DVB-S2 transpondéru. Ze stejného satelitu se bude tento program vysílat také v SD kvalitě v normě DVB-S.

GamePlay TV je prvním kanálem v Rusku věnovaný především novinkám ve světě počítačových her. Stanice zahájila pravidelné vysílání 27. září 2007 na družici ABS 1 (LMI 1) na pozici 75°E. O dva měsíce později Gameplay TV začal vysílat přes satelit Eutelsat W4 na pozici 36°E na transpondéru ukrajinské platformy Poverkhnost. Díky volnému (free-to-air) vysílání mohou program přijímat i uživatelé FTA kompletů i abonenti konkurenčních platforem na této pozici - NTV Plus a Trikolor TV. Příjem programu Gameplay TV je možný v České republice i na Slovensku s parabolami od průměru 90 cm.

Na satelitu ABS 1 mění Gameplay TV parametry. Od 1.8.2008 bude vysílat na kmitočtu 12,610 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 7/8, service ID: 1600, video PID: 1601, audio PID: 1602.

Stanice Gameplay TV dnes již není jediným kanálem o PC hrách. Nedávno odstartoval nová televize Gameland TV. Vysílá se na platformě NTV Plus. Signál je ale kódován systémem Viaccess a dostupný jen pro abonenty této služby.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články