Quantcast

ČAEK oslavila 10. výročí své činnosti

| redakce | tisk

V Praze 19. prosince 2008 Slavnostní recepcí v hotelu Crowne Plaza Prague za účasti představitelů státní správy a regulačních úřadů, partnerů, svých zakladatelů a členů a dalších hostů oslavila včera Česká asociace elektronických komunikací 10. výročí svého založení.

Asociaci původně založili 18. prosince 1998 provozovatelé kabelových systémů („kabelových televizí“), aby se mohli společně podílet na utváření zdravého podnikatelského prostředí na základě spravedlivé hospodářské soutěže. V prosinci 2001 se asociace přejmenovala na Českou asociaci kompetitivních komunikací, aby tak dala najevo svou postupnou přeměnu v asociaci elektronických komunikací. Kromě dosavadních členů z kabelového sektoru se k asociaci připojili také někteří provozovatelé veřejných komunikačních sítí. V souladu s procesem revize předpisového rámce elektronických komunikací, který probíhá v rámci Evropského společenství, se na podzim 2007 asociace rozhodla změnit název na Česká asociace elektronických komunikací.

Trvalým cílem činnosti a prvořadým zájmem ČAEK je důkladná znalost českého právního řádu v kontextu evropského i mezinárodního práva. Za své hlavní partnery v této vytrvalé snaze ČAEK považuje Asociaci provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS), Asociaci provozovatelů mobilních sítí (APMS) a Asociaci provozovatelů kabelových a telekomunikačních sítí v ČR (APKT), které přesvědčivě prokázaly erudici a vizi v daných segmentech elektronických komunikací,“ říká prezident ČAEK Zdeněk Vaníček. „ČAEK bude proto všemožně podporovat úzkou a dělnou spolupráci s těmito asociacemi a také s ostatními partnery a hledat s nimi společná řešení všech otázek prvořadého zájmu,“ uzavírá Zdeněk Vaníček.

U příležitosti slavnostní recepce ČAEK 18. prosince 2008 pokřtil předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák novou publikaci Zákon o elektronických komunikacích, komentář, autora Zdeňka Vaníčka, kterou v těchto dnech vydalo nakladatelství Linde Praha, akciová společnost.

Podobně jako v letech 2000 až 2008, také pro příští rok 2009 ČAEK připravuje konferenci na aktuální téma v oboru elektronických komunikací a poskytování širokopásmových služeb; - bude jím rozvoj televize s vysokým rozlišením (HDTV Forum 2009). Konference se bude konat ve dnech 21. a 22. dubna 2009.

zdroj: PR





Reklama




Vybrané články