Quantcast

Baraem - nový dětský kanál z Kataru

| redakce | tisk

Katarská televize Al-Jazeera (Al-Džazíra) má konkurenci na poli dětských kanálů. Její tématický program Al-Džazíra Children získal po více než třech letech provozu konkurenci. Stanice se jmenuje Baraem. Vysílání bylo zahájeno minulý týden v pátek.

Vysílání televize Baraem je určeno dětem předškolního věku - od tří do šesti let. Stanice přináší pořady bohaté na hudbu a barvy. Nechybí ani pohádky, písničky a hry vhodné této věkové kategorii.

Baraem je v majetku katarské Nadace pro výchovu, vědu a společenský rozvoj. Vlastní produkce tvoří 15 procent vysílacího času, zbývající pořady jsou převzaté. Televize hodlá postupně navyšovat pořady vlastní tvorby. Konkurenční Al-Džazíra vysílá již 60 procent vlastních programů.

Baraem - nový dětský kanál z Kataru
▲ Baraem - nový dětský kanál z Kataru

Program se vysílá 18 hodin denně do 22 arabských zemí přes satelitní systémy Arabsat (26°E) a Nilesat (7°W) a také do Evropy přes družicový systém Hot Bird (13°E), na kmitočtu 12,558 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, service ID 9352, video PID 2566, audio PID 2567. Vysílání je FTA.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články