Quantcast

Vlastník TV Nova ve vysoké ztrátě 7 miliard korun

| redakce | tiskobrázek k článku: Vlastník TV Nova ve vysoké ztrátě 7 miliard korun

Vlastník české komerční jedničky TV Nova, společnost CME (Central European Media Enterprises), se v posledním kvartále loňského roku propadl do hlubší ztráty, než se očekávalo. Čistá ztráta se vyšplhala do výše 323,3 miliónu dolarů (7,1 miliardy Kč) ve srovnání se ziskem 73 milionů USD před rokem.

Analytici ve svých nejpesimističtějších odhadech počítali se ztrátou 246,4 miliónu USD. Velký propad byl způsobem především odpisem 336,8 miliónu USD u stanic na Ukrajině a v Bulharsku. Adrian Sarbu, šéf CME, očekává, že letošní rok bude těžký, na hospodaření bude působit nepříznivá makroekonomická situace.

Tržby CME se snížily meziročně o 3 procenta na 291,5 miliónu dolarů. Provozní zisk EBITDA klesl o 28% na 93,6 miliónu USD. Akcie společnosti CME za poslední rok ztratily 91 procent.

CME v Česku provozuje stanice TV Nova, Nova Cinema a Nova Sport. Posledně uvedený program je šířen i na Slovensku, kde podnik vlastní komerční stanici TV Markíza. Zhruba do poloviny letošního roku by měla odstartovat česká verze MTV, na kterou získala CME licenci na podzim loňského roku. CME je aktivní i v dalších krajinách východní Evropy.

zdroj: Novinky.cz





Reklama




Vybrané články