Quantcast

Gruzínsko-arabská společnost koupila Imedi TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Gruzínsko-arabská společnost koupila Imedi TV

Gruzínskou televize Imedi TV byla prodána gruzínsko-arabské investiční společnosti RAK Georgia Holding. Finanční detaily transakce nebyly zveřejněny. Původní majitel Imedi TV Joseph Kay řekl, že prodal 90 procent ve společnosti a ponechal si 10 procent akcií.

V současné době bývalá opoziční stanice Imedi TV vysílá zábavní pořady.

Imedi TV byla založena gruzínským podnikatelem Badri Patarkatsishvili. Televize se stala přední stanicí opozice. V roce 2007 Patarkatsishvili po konfliktu s úřady prodal akcie News Corporation Ruperta Murdocha.

V listopadu 2007 po protestech v Tbilisi speciální ozbrojené síly vnikly do sídla stanice a velká část zařízení byla zničena. Vysílání Imedi TV bylo obnoveno v květnu 2008.

Po smrti gruzínského milionáře Patarkatsishvili se očekávalo, že Imedi TV bude pod kontrolou vody Inny Gudavadze. Práva k vlastnění televize nečekaně získal Joseph Kay, bratr zemřelého majitele. Zástupci gruzínské opozice ho obvinili z podvodů a nekalých praktik s gruzínskými orgány, které mají zájem zbavit se opozičního kanálu. Vdova s právníky se právní cestou pokusila získat zpět televizi do svých rukou. To se nepovedlo a 90 procent televize má tak nové majitele.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články