Quantcast

Vyjádření IKO Cable k licenci Film+

| redakce | tisk

V souvislosti s uveřejněním některých zavádějících informací o možnosti zániku vysílací licence kanálu Film Plus se společnost IKO Cable, s.r.o. rozhodla reagovat na tiskovou zprávu ze zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, konaného 10. - 11.3.2009.

V tiskové zprávě RRTV je uvedeno, že „rada zahájila s provozovatelem IKO Cable s. r. o. řízení o odejmutí licence dle § 63 odst. 2, písm. a) zákona č. 231/2001, neboť provozovatel nezahájil televizní vysílání programu Film+ ve lhůtě do 360 dnů po nabytí právní moci rozhodnutí o udělení licence“.

Toto prohlášení se týká pouze formálního ukončení české licence, které ale nebude mít na vysílání programu žádný vliv.

Filmový program Film+ je od počátku svého vysílání na území ČR v roce 2005 vysílán na základě licence udělené rumunskou RRTV (CNA), přičemž tato licence je platná rovněž pro území ČR. České RRTV byla tato rumunská licence předložena a je jí registrována.

Provozovatel filmového programu Film+, společnost IKO Cable s.r.o., získal v roce 2006 licenci pro vysílání programu Film+ i od české RRTV. Na základě této licence ale Film+ ale nebyl nikdy vysílán.

Současné řízení je tedy pouze formálním úkonem, potvrzujícím, že licence vydaná českou RRTV nebyla využita a v zákonném limitu 360 dní zaniká. Licence udělená rumunskou RRTV zůstává samozřejmě i nadále platnou licencí pro vysílání programu Film+ na území České republiky a na vysílání programu Film+ tedy toto řízení nemá, ani nebude mít žádný vliv.





Reklama




Vybrané články