Quantcast

STV začala pracovat na čtvrtém programu

| redakce | tisk

Slovenská televize (STV) již začala pracovat na vzniku svého čtvrtého vysílacího okruhu. STV v programovém konceptu uvádí, že čtvrtý kanál bude zaměřený na vzdělávání. Letos se připravuje projektový tým, který zrealizuje průzkumy diváckých očekávání a vytvoří se alternativa programové struktury.

STV hodlá využít přímých zkušeností z realizace sportovní Trojky, uvedl portál mediálne.sk.

Koncept počítá s přípravou čtvrtého programu STV od roku 2010. Letos má dojít k zabezpečení přiměřeného financování a zabezpečení výroby a akvizic.

První informace o STV4 se objevily již začátkem letošního roku. Již tehdy bylo jasné, že nepůjde o zpravodajský kanál ale stanici určenou pro děti a mládež a vzdělávání. Zpravodajský kanál od roku 2001 provozuje komerční TA3.

Je to paradox. Ještě před několika týdny vznikl v STV krizový scénář, který počítal s tím, že STV bude mít pouze dva programy. Sportovní přenosy se měly přesunout na Dvojku, některé i na Jednotku. Zánik Trojky zablokoval až definitivně schválený rozpočet STV.

STV musí mít čtyři programy. Je to uvedeno v zákonu o digitálním vysílání, kde se praví, že Slovenská televize musí do startu digitalizace v roce 2012 mít 4 programy.

Šéf STV, Štefan Nižnanský, v loňském roce přes Radou STV hovořil i o pátém programu. STV5 měla být pro Slováky žijící v zahraničí.





Reklama




Vybrané články