Quantcast

Sky Italia s novým transpondérem na 13E

| redakce | tisk

Italská satelitní pay-tv platforma Sky Italia rozšiřuje svoje služby prostřednictvím satelitů Hot Bird (13°E) a zaktivovala nový transpondér pro potřeby rozšíření programové nabídky. Novým transpondérem Sky Italia je bývalý transpondér marockého paketu SNRT.

Sky Italia tedy nově používá transpondér 98, na kmitočtu 12,673 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Nová kapacita bude využita pro rozšíření HD nabídky.

V paketu se zatím objevil placený sportovní kanál Sky Sport HD. Testovací signál je zakódován systémem NDS Videoguard a je šířen v DVB-S/MPEG-2.

Sky Italia hodlá v následujících měsících červenec a srpen 2009 rozšířit nabídku o další programy ve vysokém rozlišení (HDTV) - půjde především o filmové a sportovní stanice. V HD nabídce Sky Italia budou televize SKY Cinema Hits HD, SKY Cinema Max HD, FOX HD, FOX Crime HD, SKY SuperCalcio HD, SKY Calcio 1 HD, SKY Calcio 2 HD, SKY Sport 2 HD, SKY Sport 3 HD a dokumentární program Discovery Channel HD. Nabídka v HD se rozšiřuje v době, kdy je ohlášen start free-to-view platformy TivúSat, společný projekt RAI a Mediaset.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články