Quantcast

Astra 2C má nového klienta - Insat s Hi-stream

| Martin Vyleťal | tisk

Lucemburský satelitní operátor SES Astra získal nového zákazníka pro svůj telekomunikační satelit Astra 2C, který v současné době pracuje na pozici 31,5 stupně východně pro potřeby střední a východní Evropy. Novým klientem je společnost Insat GmbH, která s Astrou uzavřela kontrakt na dlouhodobý pronájem transpondérové kapacity pro satelitní internet hi-stream.

Insat GmbH je poskytovatelem služby pod ochrannou značkou hi-stream. Firma byla založena v roce 2000 v německém Saarbrückenu. Hlavním předmětem činnosti podnikání firmy je poskytování satelitních služeb, a to především přístup k internetu pro lokální poskytovatele Internetu v oblastech Eurasie, kde chybí pozemní infrastruktura.

Satelitní internet hi-stream od společnosti InSat využívá na satelitu Astra 2C (31,5°E) multiplex šířený na kmitočtu 11,739 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK. Signál je šířen ve východním svazku, což znamená, že pro příjem je ve střední Evropě nutná parabola o průměru okolo 180 cm.

InSat pro službu Hi-stream tak využívá již druhý satelit. Vedle nové kapacity na Astře 2C má pronajatou kapacitu na družici Express AM22 na pozici 53°E, freq. 11,006 GHz, pol. H, SR 3350, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK.

Insat s Hi-stream je v pořadí již druhým klientem na Astře 2C. Tím prvním se začátkem června 2009 stala litevská společnost SatGate se stejnojmennou službou.





Reklama




Vybrané články