Quantcast

Červnové novinky na satelitech

| Tisk

I na měsíc červen připravili provozovatelé televizních a rozhlasových programů poměrně bohatou nabídku nových programů. V naší červnové přehlídce nových stanic najdete většinou jen nekódované programy, které můžete přijímat s běžným satelitním set top boxem.

* TELEVIZE
The Musicians Channel
Jako první do našeho přehledu zařazujeme stanici The Musicians Channel, která zahajuje pravidelné vysílání právě dnes. Pravda, nejde tedy o červnovou novinku, nýbrž o květnovou. The Musicians Channel, nebo-li též M-Channel, nabídne program, který na satelitech jen tak nenajdeme.

M-Channel nabídne program, který přinese inspirace a vzdělávání diváků, kteří mají zájem o hudbu. Součástí programu budou i lekce techniky DJů a tance.

Stanice The Musicians Channel, jak jsme již zdůraznili, zahajuje pravidelné vysílání právě dnes 26.května 2004. M-Channel bude vysílat denně od 16:00 do 01:00 hodiny středoevropského času. Vysílací čas bude postupně rozšiřován tak, že na podzim bude vysílat 18 hodin denně a začátkem roku 2005 nabídne program nonstop 24 hodiny denně.

Stanice M-Channel bude vysílat volně na družici Eurobird-1 (28,5°E), na kmitočtu 11,224 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3 na identifikátorech - service ID 52010, video PID 2324, audio PID 2325. Uživatelé boxů Sky Digital naleznou program na předvolbě č.475.

STAR!
Švédská společnost NonStop Television připravuje "nový začátek" televizní stanice E! Networks Scandinavia. E! Scandinavia bude přeformátována v nový kanál Star!, který vzniká ve spolupráci s kanadskou Chum Television.

Nový kanál slibuje nepřetržité zpravodajství a programy ze zábavního průmyslu včetně rozhovorů s celebritami, pohledů do zákulisí a živé přenosy Emmy, Grammy a American Music Awards.

Star! zahájí vysílání 1.6.2004 pro 1,5 miliónu domácností v celé Skandinávii přes pay-tv platformu Canal Digital (Švédsko, Dánsko, Finsko, Norsko) a kabelové operátory včetně digitální terestrické platformy Boxer ve Švédsku. Stanice hodlá v budoucnu expandovat na Island a do pobaltských republik.

ASTRO TV
Hned první červnový den zahájí vysílání nová německá nekódovaná stanice Astro TV. Stanice nabídne 24 hodinový program o astrologii a ezoterice. Půjde vůbec o první německou stanici věnovanou těmto tématům.

Satelitní signál bude zajišťovat společnost DPC (Digital Playout Center GmbH). Testovací vysílání bylo zahájeno již 10.5.2004, na satelitu Astra 1H (19,2°E), na transpondéru č.104, v rámci balíku BetaDigital, na kmitočtu 12,480 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4.

FULL-X3 TV
Na nejsledovanějším evropském satelitním systému družic Astra na pozici 19,2°E zahájí v červnu vysílání nový porno kanál Full-X3 TV, určený pro německý trh. Zatím nejsou k dispozici bližší informace o příjmu (neznáme zatím transpondér, kde bude vysílat). Signál bude s největší pravděpodobností zakódován systémem Neotion SHL.

DEFENCE CHANNEL TV
Již 2.června 2004 odstartuje nový italský program Defence Channel TV. Na programu bude spolupracovat italská armáda a policie s cílem podpořit mír na zemi.

Za tento informační kanál bude zodpovídat italská organizace CABLIT, která 3.listopadu loňského roku založila DEFENCE TELEVISION Srl. Stanice bude mít sídlo i studio v Římě.

Program Defence Channel TV bude možné přijímat v Evropě, severní Africe a též i na Blízkém Východě. Testovací program se objevil na satelitu Hot Bird na pozici 13°E, na kmitočtu 11,304 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Program bude moci přijímat 132 milionů diváků ve 38 zemích.

AT THE RACES
At The Races není úplně nový program. Stanice vznikla v květnu 2002 jako společný projekt Channel 4, BSkyB a Arena Leisure. Ekonomická situace donutila provozovatele vysílání dočasně zastavit. Stalo se tak koncem března 2004.

Nyní již vše vypadá slibně - At The Races může chystat comeback. Provozovatel dostihového kanálu podepsal kontrakt již s 26 stájemi.

At The Races v minulosti vysílal ze satelitu Astra 2B (28,2°E), na kmitočtu 12,070 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3. Signál byl vždy kódován systémem NDS Videoguard.

* RÁDIA
PURE DANCE
V paketu Sky Digital oficiálně 1.června 2004 zahájí vysílání nové FTA dance-rádio "Pure Dance". Zkušební vysílání se již objevilo v paketu Sky Digital již v minulém týdnu - na družici Eurobird-1 (28,5°E), na kmitočtu 11,488 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3 na kanále s dočasnou identifikací "50152", což je i zároveň SIDem stanice.

Uživatelé Sky boxů najdou v EPG na kanále 938.



CHOICE FM
U britské platformy Sky Digital ještě zůstaneme. V těchto dnech začala testovat další nekódovaná rozhlasová stanice - Choice FM.

Testy rádia Choice FM najdeme na družici Astra 2B (28,2°E), na kmitočtu 12,324 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3. Choice FM zahájí pravidelné vysílání 1.června. Stanice je částí Capital Radio Group.

BIG L
Do třetice opět zastavení v Británii. Big L bude nová žánrová rozhlasová stanice (rock+roll) na platformě Sky Digital. Londýnská stanice již v roce 2002 získala licenci pro satelitní vysílání. Kmitočet na které bude vysílat zatím není znám a není ani jisté, zda již v červnu zahájí vysílání.

redakce





Reklama




Vybrané články