Quantcast

MAGENTA TV a Magio TV: Hokej bez zpoždění na speciálním kanálu

| redakce | tisk | názory

Televizní platformy MAGENTA TV telekomunikačního operátora T-Mobile Česká republika a Magio TV sesterského operátora Slovak Telekom představily svým zákazníkům speciální službu.

MAGENTA TV spustila na své OTT/IPTV platformě speciální programový slot ČT Sport HD Live (321. pozice v EPG) a Magio TV speciální pozici JOJ HD Live (80. pozice v EPG).

ČT Spor LIVE - informace z OTT platformy MAGENTA TV
▲ ČT Spor LIVE - informace z OTT platformy MAGENTA TV

Na obou pozicích se vysílá standardní obsah ČT Sport HD, resp. JOJ HD. Úkolem těchto zvláštních "Live" pozic je snížit prodlevu od reálného živého vysílání na minimum. Diváci si tak budou moci zakřičet "gól" prakticky hned, jako kdyby byly v hledišti pražské či ostravské arény.

Z technického pohledu doprava a zpracování signálu trvá jistý čas, což se pak projevuje v různě velkých zpožděních na straně televizních diváků. Podle televizní platformy v jednotlivých domácnostech se živé vysílání dostává s různě velkým zpožděním, což může znamenat, že diváci některé platformy vidí gól dříve, než na jiné. MAGENTA TV a Magio TV nyní snížili prodlevu na minimum, což ale přináší i jisté úskalí - divákům s pomalým připojením nemusí taková speciální služba fungovat korektně. V takovém případě operátoři doporučují používat tradiční pozice stanic (bez "Live" v názvu).

"Live" pozice byly spuštěny krátce před zahájením MS v ledním hokeji, které bude v Česku nabízet ČT Sport, na Slovensku televize JOJ.

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články