Quantcast

Eurosport News v Evropě končí, nahradou bude Eurosport2

| Tisk

logoDiváci digitální satelitní placené televize UPC Direct v Česku, na Slovensku a v Maďarsku a abonenti kabelových sítí v Evropě zaznamenají v nejbližší době změnu ve vysílání programů rodiny sportovních kanálů Eurosport, Eurosport 2 a Eurosport News významnou změnu.

V nejbližších dnech bude z evropského trhu postupně stažen sportovně-informační kanál Eurosport News a nahrazen zbrusu novým programem Eurosport 2. Nová stanice Eurosport 2 bude přinášet sportovní přenosy, magazíny a buletiny, které již nestačí Eurosport 1 odvysílat.

Jaký bude mít osud Eurosport News? Sportovní kanál Eurosport News, ve stylu známých zpravodajských programů Bloomberg, bude distribuován mimo evropský trh. Diváci kabelových sítí už tento program v budoucnu nenaladí a satelitní diváci jej možná zachytí z některých distribučních satelitů, které budou zachytitelné i v České republice a na Slovensku.

Diváci v Evropě, kteří si oblíbili sportovní zpravodajský servis Eurosport News o aktuální informace nepřijdou. Aktuální zpravodajství, informace a žebříčky se objeví i na novém kanále Eurosport 2. Rozdíl mezi Eurosport News a Eurosport 2 bude v tom, že "dvojka" Eurosportu bude mít podstatně větší výřez pro běžný televizní program, čímž se Eurosport 2 více přiblíží plnoformátové sportovní stanici.

Nový program Eurosport 2 se objeví v nabídce kabelových sítí v České republice a na Slovensku, které doposud šíří program Eurosport News. Další kabelové sítě jej mohou zařadit jen na základě uzavření smlouvy se společností Zone Vision, která programy Eurosport zastupuje v ČR i na Slovensku.

Kdy se objeví program Eurosport 2 v nabídce UPC Direct? Podle aktuálních informací zatím stále není rozhodnuto o datu startu programu v naší digitální satelitní pay-tv. Eurosport 2 startuje již 10.1.2005 a pokud nedojde k jednání, je možné, že v první dny (či týdny) budou naši diváci přijímat program Eurosport News.

Eurosport 2 bude v kabelových sítích a UPC Direct vysílán v první fázi s anglickým komentářem. O výrobě pořadů s českým komentářem zatím nebylo rozhodnuto.



Připomeňme, že Eurosport News vysílá pro DTH na satelitu Astra 1G (19,2 stupňů východně), na kmitočtu 12,304 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Parametry programu: SID (service ID): 20307, video PID 401, audio PID 412. Signál je zakódován systémem Cryptoworks.

Distribuční signál Eurosport News pro kabelové sítě je na družici Hot Bird 6 (13 st. východně), na frekvenci 12,558 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Zde je signál zakódován systémem Viaccess PC 2.3, 2.4, 2.5, Seca Mediaguard 2 a Irdeto 2.

redakce





Reklama




Vybrané články