Quantcast

Cinemax od 1.4. v paketu UPC Direct

| Tisk

logoDomácí platforma UPC Direct, která vysílá přes nejsledovanější evropský satelitní systém družic Astra na pozici 19,2 stupňů východně, se podle neoficiálních informací v první dubnový den letošního roku rozroste o nový prémiový filmový kanál - Cinemax.

Cinemax odstartuje během následujících týdnech a měsících v několika zemích střední a východní Evropy - v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku. Stanice bude vysílat na rozdíl od HBO pouze filmy. Kanál bude v Česku, Maďarsku a na Slovensku dabovaný, v Polsku budou filmy podle tamních zvyklostí namluveny jedním hlasem. V Bulharsku a Rumunsku bude program opatřen titulky.

Cinemax bude vysílat v pracovní dny 18 hodin denně a o víkendech po celých 24 hodiny. Každý večer v týdnu bude programová nabídka úzce zaměřena. V pondělí to bude "Dámská jízda" s filmy hlavně pro ženy od provokativních dramat přes romantiku ke spletitým záhadám, v úterý to budou programové senzace se širokým výběrem filmů od profilů hvězd a režisérů přes zfilmované romány po mnoho dalších. Ve středu se mohou diváci těšit na "Kino svět" - strhující filmy z produkce nezávislých filmových distributorů, evropské filmy, filmy oceněné na prestižních světových festivalech. Ve čtvrtek diváky čeká "Filmová klasika" - skvělé filmy z novodobé tvorby, na které se rádi podíváte znovu a znovu. Kolekce filmovými cenami ověnčených a nesledovanějších novodobých snímků. Páteční večery jsou pojmenované "Cinemakult" a večer přinese soudobé a kultovní snímky, filmy k zamyšlení, filmy s novými ideami. Sobotní večer přinese ve 20:00 exklusivní premiéry a "Kino X", což budou filmy s erotickou tématikou pro sofistikované diváky. Neděle patří "Zóně soumraku" - zábava, která Vás zvedne ze židle. Diváci se dočkají nejlepších thrillerů, sci-fi, horrorů a dobrodružných filmů.

Kanál Cinemax přináší na náš trh společnost HBO Central Europe, provozovatel kanálů HBO, HBO2, AXN a Spektrum. Stanice Cinemax není koncipována jako konkurence k HBO, pouze bude jeho dopňkem. HBO se zaměřuje na žhavé novinky a největší hity současnosti a nabízí vlastní produkci. Cinemax se bude poohlížet spíše po novinkách, které sice nelámou žebříčky návštěvnosti, nicméně i tak jsou kvalitní a hodné zájmu. Navíc nabídne i starší klasické snímky a předpokládá i zajímavé mezinárodní tituly a snímky oceněné na festivalech.

Cinemax bude prémiovým kanálem. Předplatitelé budou mít možnosti si ho objednat buď jednotlivě nebo jako součást zlevněného HBO MAXPAKu, výhodného balení tří filmových kanálů najednou (3 kanály v Maďarsku, České republice, Slovensku a Polsku, resp. 2 kanálů v Rumunsku a Bulharsku).



Kanál Cinemax odstartuje již 23.2.2005 v polské placené televizi Cyfrowy Polsat. Do Česka a na Slovensko kanál expaduje až první dubnový den, kdy odstartuje v rámci domácí pay-tv UPC Direct. Provozovatel stanice již má v provozu delší dobu prezentaci kanálu, kterou zájemce najde na www.cinemaxtv.cz .

dle satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články