Quantcast

Na podzim odstartuje Galaxie Sport 2

| Tisk

logoProvozovatel sportovního kanálu Galaxie Sport v současné době připravuje druhý program - Galaxie Sport 2. Vysílání nové stanice by mělo zahájit ještě v tomto roce. „Pokud Rada naši žádost schválí, vysílání bychom chtěli zahájit nejpozději koncem října,“ řekl Hojgr pro server RadioTV.cz. Provozovatel již požádal o prodloužení platnosti stávající licence.

Nový kanál vzniká jako reakce na poptávku kabelových operátorů. Během podzimu letošního roku odstartuje v České republice digitální vysílání v kabelech (DVB-C) druhého největšího kabelového operátora Karneval Media. Na DVB-C se chystá i největší operátor UPC.

Kanál Galaxie Sport 2 má být zaměřený na světové soutěže a doplňkové sporty, kterým dávající čeští a slovenští diváci jednoznačně přednost: fotbal, hokej a basketbal. Na rozdíl od stávajícího kanálu Galaxie Sport přinese druhý sportovní program provozovatele i nadnárodní soutěže jako je Liga mistrů nebo Pohár UEFA. O dalších vysílacích právech se nyní jedná.

Galaxii Sport v minulém týdnu odkoupila finanční skupina PPF. Předkupní právo na Galaxii Sport má CME, vlastník televize Nova. CME musí zvážit, zda má zájem o monotématický sportovní kanál pro kabelové televize a satelit. Provozovatel podal do licenčního řízení na DVB-T licence přihlášku pro placený program Sport 2. Ten má ale malé šance na úspěch, protože radní chtějí upřednostnit volné programy.

Druhý kanál Galaxie Sport by se měl objevit i v domácí platformě Czech Link, kde již nyní vysílá program Galaxie Sport. Cena předplatného zatím nebyla stanovena a lze očekávat, že stávajících 3,5 tisíce abonentů stanice z Czech Linku získá motivaci pro předplacení dalšího programu.



Zdroje informací:
* Galaxie sport chystá „dvojku“, žádá o rozšíření stávající licence .

redakce





Reklama




Vybrané články