Quantcast

Nový transpondér na Astře si objednal i Globecast

| Tisk

logoLucemburská společnost SES Astra, provozovatel satelitních systémů Astra oznámila, že uzavřela kontrakt s firmou Globecast, lídrem v zajištění satelitních služeb na celém světě.

Globecast chce použít nový transpondér k zajištění kapacity pro nové stanice a také pro stávající zákazníky, kteří projeví zájem rozšířit nabídku svých služeb např. o interaktivní služby.

Juliet Bayliss, ředitel pro vysílací služby Globecast UK k tomu uvedl: "Globecast těší spolupráce s Astrou, která zajistila novou kapacitu pro naše klienty. Další transpondér Globecastu umožní našim klientům ve Velké Británii a bude také distribuovat nové služby v regionu - HDTV." Vysílání ve vysokém rozlišení má odstartovat na britských ostrovech ve druhé polovině příštího roku. Není ale vyloučeno, že první testy v HDTV se objeví ještě letos během léta či podzimu.



Globecast je dceřinnou firmou France Telecom, která zajišťuje služby na pěti kontinentech a zaměstnává více jak 900 lidí na celém světě.

Alexander Oudendijk, senior viceprezident a šéf komerčních služeb SES Astra událost komentuje: "Jsme potěšeni a vítáme společnost Globecast stejně jako našeho nového zákazníka. Skutečnost, že Globecast si vybral Astru je dalším potvrzením naší bezkonkurenční nabídky."

redakce





Reklama




Vybrané články