Quantcast

AXN připravuje tématické kanály

| Tisk

logoJiž na podzim letošního roku odstartují úzce specializované kanály AXN. Budou to AXN Sci-Fi a AXN Adventure. V příštím roce se počítá se spuštěním AXN Crime a AXN Max. Čtveřice nových tématických kanálů se objeví v nabídce kabelových sítí a digitálních platforem. V první řadě se počítá s uvedením programů u našich severních sousedů. Polsko je pro Sony Pictures Television International (SPTI), vlastníka stanice, klíčovým regionem.

Nové programy AXN se možná objeví i v České republice a na Slovensku. Vít Šírek, marketingový koordinátor AXN, na dotaz serveru parabola.cz uvedl, že o spuštění nových stanic AXN u nás se nyní jedná a není proto vyloučeno, že se zde objeví nabídka AXN Maxpak, která bude obsahovat všechny úzce zaměřené programy AXN.

"Diváci se mohou těšit na více filmů a seriálů o tématice, která je více zajímá a mohou sledovat pořady, které nikde jinde neuvidí", uvedl Tom Davidson, generální ředitel AXN ve Střední Evropě. První z programů AXN budou AXN Adventure a AXN Sci-Fi.

AXN Adventure bude stanicí věnovaná výjimečným dobrodružstvím a reality show o cestování. AXN Sci-Fi přinese seriály a filmy věnované tématice science-fiction. Tyto dva kanály budou sdílet jeden vysílací prostor. AXN Adventure bude vysílat v průběhu dne a od pozdních odpoledních hodin bude vysílat AXN Sci-Fi.

Premiére atraktivních filmů a seriálů bude narále vysílat AXN v době, kdy AXN Sci-Fi či AXN Adventure budou vysílat atraktivní a komplexní programovou nabídku z každého žánru. V současnosti se jedná o spuštění AXN Crime a AXN Max, které mají být uvedeny na trh během přístího roku.



Trh s úzce specializovanými kanály věnované seriálům a filmům se začíná poměrně rychle zaplňovat. V dohledné době se počítá s expanzí programů Sci-Fi Channel a Horror Channel, který v minulých týdnech získala Zone Vision, do dalších zemí Evropy. Není tedy vyloučeno, že další tématické kanály se objeví i na našem trhu.

podle medialink.pl

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články