Quantcast

Philips zveřejnil informace o HDTV receiveru pro Premiere

| Tisk

logoPhilips, holandský výrobce zábavní elektrotechniky zveřejnil podrobné informace o HDTV set top boxu, který se bude nabízet abonentům německé platformy Premiere, kteří budou mít zájem o příjem tří programů ve vysokém rozlišení. Jde o jeden z prvních přijímačů, který je připraven pro příjem stanic v novém standardu MPEG-4.

Philips DSR9005
Přední panel HDTV přijímače Philips DSR9005
Nový receiver firmy Philips nese označení DSR9005 (dále jen Philips) a podporuje dekódování podle standardu MPEG-2 (720x576 prokládaně) a je kompatibilní s DVB MP@ HL a také MPEG-4 part 10 (rozlišení 1920x1080 prokládaně) a je kompatibilní s DVB HP@L4. Přístroj podporuje audio dekódování MPEG1 layer 1/II, MPEGI layer III a AC3. Znamená to, že přístroj zvládne příjem stávajících SDTV programů v normě MPEG-2 ale i signály v HDTV ale v normě MPEG-4, normě, která se v budoucnu využije k šíření programů ve vysokém rozlišení. Jako první jej využije německá Premiere.

Na předním paneli jsou nezbytlá tlačítka pro základní voládání menu a dále 13-místný displej. Pod předními dvířky se nachází čtečka přístupových karet Nagravision (příjem programů Premiere) a také jeden volný slot pro vložení libovolného přístupového modulu a lze tedy příjímat další placené programy. Na zadním panelu se nachází RF IN a RF OUT, rozhraní HDMI ve verzi 1.1 (všechna data budou kvůli kopírování zakódována), dále 2xSCART, koaxiální a optický audio výstup a také USB ve verzi 2.0.

Philips DSR9005
DO HDTV přijímače Philips DSR9005
Philips bude mít přednastavené 4 družice včetně satelitu Astra 19,2°E, kde vysílá Premiere. Přijímač podporuje uživatelsky přívětivou instalaci a EPG (elektronický programový průvodce). K dispozici je kapacita pro uložení až 5000 programů a 600 uživatelských stanic.

HDTV přijímač Philips bude osazen procesorem o taktu 266 MHz, systémovou pamětí SDRAM 32 MB, pro audio, video a grafiku SDRAM 32 MB, flash data 16 MB ( další podrobnosti (PDF) ).



Philips DSR9005 je podle holandského výrobce prvním přijímačem na HDTV z nové série, které se na trhu objeví se startem digitální televize ve vysokém rozlišení v Evropě a také na dalších trzích. Vedle vhodného receiveru pro HDTV se doporučuje zobrazovací jednotka s označením "HD ready" (připravena pro příjem programů ve vysokém rozlišení).

Philips je třetí producent, který podepsal kontrakt s německou Premiere na dodávku HDTV přijímačů vhodných pro příjem Premiere. Vedle Philipsu mají smlouvu s německou platformou na HD boxy také Humax a Pace. Tři HD kanály Premiere, složené z filmů, sportu a dokumentárních pořadů, odstartují v listopadu letošního roku. Do té doby se mají na trhu objevit set top boxy od tří výrobců.

redakce





Reklama




Vybrané články