Quantcast

Multiplex 24 s novým vysílačem Rožmitál pod Třemšínem

| Tisk | komentáře

Celoplošný DVB-T2 multiplex 24, operátora Digital Broadcasting, rozšířil pokrytí území České republiky. Provozovatel pozemní sítě uvedl do oficiálního provozu nový vysílač Rožmitál pod Třemšínem ve středních Čechách.

Vysílač na vodárně pracuje na K44 v horizontální polarizaci v rámci jednofrekvenční (SFN) sítě spolu s dalšími vysílači jako Benešov - Kozmice, Buchov, Kutná Hora, Velemín - Milešovka, Rakovník - Louštín.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Pokrytí území z nového vysílače Rožmitál pod Třemšínem multiplexu 24 (foto: Digital Broacasting)

Nový vysílač má výkon 501 Watt ERP. Svým výkonem a umístěním pokrývá Rožmitál pod Třemšínem a Březnice a okolí těchto měst.

Rožmitál pod Třemšínem je v pořadí 88. vysílačem Vysílací sítě 24, který tak přispívá k rozšíření a zkvalitnění pokrytí signálem pozemního vysílání ve standardu DVB-T2.

V současné době multiplex 24 pokrývá 97,7 procent obyvatel republiky. Vysílání si nyní může naladit více než 10 milionů televizních diváků v České republice.



Programová nabídka multiplexu 24

Celoplošná nabídka DVB-T2 multiplexu obsahuje stanice TV Nova, Nova Action, Nova Fun, Nova Gold, Nova Lady, JOJ Family, Paramount Network, CS Mystery, TV RELAX, REBEL, ABC, Šláger Originál, Šláger Muzika a Televize přes anténu. Celoplošně vysílají i rozhlasové stanice Rádio Čas a Radio Čas Rock.

V jednotlivých regionech jsou šířeny i regionální televizní stanice JTV, ZAK TV, rtm plus Liberecko, V1, TV MORAVA, POLAR HD, LTV PLUS, TVS, PRAHA TV, TV BRNO 1, i-Vysočina.cz a Ústecká TV.

redakce

komentáře čtenářů




Reklama




Vybrané články