Quantcast

ESPN Classic Sport skončil, Jetix vysílá do půlnoci

| Tisk

logoV domácí satelitní pay-tv platformě UPC Direct došlo k 1.1.2006 k poměrně významné změně. Dětský kanál Jetix, který se na našem trhu šíří ve verzi pro trhy střední a východní Evropy, ukončil sdílení kanálové kapacity se sportovním kanálem ESPN Classic Sports.

Jetix do 31.12.2005 vysílal denně od 6:00 do 21:00 hodiny. Večer od 21.hodiny do půlnoci využíval kanálovou kapacitu sportovní kanál ESPN Classic Sport, který divákům přinášel sportovní dokumenty a přenosy z oblasti klasických sportů, tzv. "sportovní kroniku". ESPN Classic Sport byl v platformě UPC Direct šířen přesně tři roky. Oficiální vysílání pro Česko, Slovensko a Maďarsko bylo zahájeno 3.1.2003. Tehdy vysílal už od 19:00 hodin. ESPN Classic Sport na českém, slovenském a maďarském trhu skončil. Zda se na náš trh v budoucnu vrátí rozhodne zájem kabelových operátorů a především televizních diváků.



Jetix rozšiřuje k dnešnímu dni své vysílání. Programový blok od 6:00 do 19:20 hodiny bude určen především dětem. Od 19:20 do 23:50 hodiny bude Jetix nově přinášet programový blok "Jetix Max", který bude určen dospívajícím dětem. Divákům přinese dobrodružství a akci, ve kterých se jim zpočátku představí např. seriály Diabolik, Král šamanů, X-Men, Spiderman a další oblíbení akční hrdinové. Pořady Jetix Max se budou vysílat s českým dabingem.

Jetix je nová značka pro dětský kanál Fox Kids. K "rebrandingu" došlo přesně před rokem - 1.1.2005. Unikátní název Jetix byl vytvořen tak, aby nejlépe vystihoval děj a dobrodružství a zároveň aby byl použitelný pro distribuci na mnoha trzích na světě a zároveň nebyl součástí názvu ničeho jiného. Mezinárodní výzkum uskutečněný mezi dětmi a připravený speciálně pro tento projekt ukázal, že tento cíl byl splněn. Značka Jetix byla dříve divákům Fox Kids představována prostřednictvím programových bloků.

redakce





Reklama




Vybrané články