Quantcast

T-Systems PragoNet zajišťuje pronájem kapacity Czech Linku na satelitu Astra 3A

| Tisk

logoT-Systems PragoNet začal ve spolupráci s mateřskou společností T-Systems zajišťovat kapacitu na satelitu Astra 3A. Televizní i rozhlasové vysílání významných českých provozovatelů rádiového a televizního vysílání opouští doposud využívaný satelit Eurobird-1. Přechod na Astru 3A znamená pro české provozovatele i lepší technické podmínky a možnosti dalšího rozvoje DTH v České republice.

Přechod na Astru 3A je velmi rozumná volba, “ řekl Michal Kratochvíl, ředitel techniky FTV Prima. „Tento satelit má totiž z hlediska vysílání na území České republiky téměř ideální polohu. Signál z Astry 3A je rovněž silnější než signál z Eurobirdu nebo ze starších satelitů skupiny Astra.

T-Systems Pragonet pronajímá nyní celou kapacitu transpondéru G2. Polovinu kapacity využívá Český Rozhlas a Česká televize, kterým satelitní služby poskytuje mateřská společnost T-Systems již od roku 1997. Druhou polovinu využívají komerční stanice: FTV Prima, Galaxie Sport, CS Film, Radio Proglas a další. T-Systems PragoNet tak nahradil služby nabízené dříve lokálním partnerům Českou televizí, která se jejich poskytování rozhodla ukončit.

Astra 3A je třináctý satelit společnosti SES Astra a je umístěn na orbitální pozici 23,5°E. Na oběžnou dráhu, kde nahradil satelit Kopernikus 3 společnosti Deutsche Telekom, ho vynesla 28. března 2002 raketa Ariane 4 (let 149.) Astra 3A má 20 transpondérů v pásmu Ku ve kmitočtovém rozsahu 11,45 až 11,7 GHz a 12,5 až 12,75 GHz.

O společnosti T-Systems
T-Systems je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů informačních a komunikačních technologií (ICT) patřící do skupiny Deutsche Telekom. Společnost má téměř 40.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích. V roce 2004 vykázala obrat přes 10,5 miliardy Euro.V České republice je T-Systems vlastníkem dvou společností:
T-Systems PragoNet, a.s, a T-Systems Czech, s.r.o.. Celkový obrat skupiny


T-Systems v České republice činil v roce 2004 bez mála 1,5 mld. korun při celkovém počtu zaměstnanců přes 350.

Pro více informací o společnosti a službách, navštivte www.t-systems.com .

O společnosti T-Systems PragoNet, a.s.
Společnost T-Systems PragoNet, a.s. vznikla v roce 1996 pod názvem PRAGONET, a.s. jako poskytovatel telekomunikačních služeb. V říjnu roku 2003 získal Deutsche Telekom AG 100% podíl a tato změna se promítla i do nového názvu společnosti T-Systems PragoNet, a.s.

Z původního metropolitního operátora se T-Systems PragoNet změnil na společnost nabízející lokální i globální řešení v celé šíři informačních a komunikačních technologií včetně konzultačních a koordinačních činností. Díky propojení s globální sítí Telekom Global Network mateřské společnosti Deutsche Telekom v přípojných bodech v Praze a v Brně a propojení se sítěmi dalších operátorů dokáže T-Systems PragoNet, a.s. poskytnout služby ve více než 1000 klíčových ekonomických centrech na celém světě.

T-Systems





Reklama




Vybrané články