Quantcast

IBC 2006: TechniSat začal spolupracovat s Neotion

| Tisk

logoNěmecká firma TechniSat zahájila strategickou spolupráci s francouzskou společností Neotion. Cílem spolupráce je další posilování obou společností na rychle se rozvíjejícím trhu s digitálním vysíláním.

Smlouva zahrnuje dvě oblasti aktivit. Neotion se stane exklusivním partnerem pro integraci MPEG-4 chipsetů do technologií v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Lucembursku. TechniSat bude market leaderem nejen v Německu v oblasti digitálních set top boxů pro příjem satelitních, terestrických a kabelových programů a také bude spolupracovat s 8000 maloobchodními prodejci, kteří budou podporovat MPEG-4 prodejem příslušných zařízení.

Další aktivitou firem Neotion a TechniSat je vytvoření podniku se společnou majetkovou účastí. Nová společnost se bude nazývat Techniotion (složeno z názvů firem TechniSat a Neotion). Firma bude založena ve Francii. Techniotion se stane společností, která se bude starat o prodej výrobků firem Neotion a TechniSat a bude zásobovat rychle se rozvojející trh s digitálním pozemním a satelitním příjmem. Techniotion bude využívat zkušenosti a logistiku TechniSatu.

Vedle této strategické spolupráce bude Neotion a TechniSat podporovat regulátory a televizní společnosti po celé Evropě pro přechod na kompresní formát MPEG-4.

Obě firmy se budou prezentovat i na výstavě IBC 2006 v Amsterdamu, která se koná od 8. do 12.září 2006. Konferenční dny jsou naplánovány na 7. až 11.září. Neotion bude mít svůj stánek č. 1.146 a TechniSat stánek 5.121.



Francouzská společnost Neotion se specializuje na digitální TV trh. Neotion navrhuje a vyvíjí produkty věnované spotřebitelům a společnostem v médiích. V únoru 2004 díky akvizici XEOLE se stala velmi rychle hlavním hráčem v kompresi MPEG-4 AVC. V březnu téhož roku firma Neotion otevřela svoji pobočku v Asii s kanceláří v Shanghaji. V únoru letošního roku firma představila Neotion Pocket dTV - nejmenší digitální televizní receiver pro MPEG-4 ve velikosti kreditní karty.

TechniSat Group v Německu vyvíjí a produkuje domácí elektroniku - mj. set top boxy, televizory, PC karty a autorádia. TechniSat je market leaderem v Německu v oblasti digitálních receiverů pro přímý satelitní příjem a v aplikování digitálních programů v kabelových sítích a nověbtaké v digitální pozemní televizi (DVB-T).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články