Quantcast

Karty Czech Link pod novým názvem

| Tisk

logo Dekódovací karty Czech Link, které jsou určené pro příjem českých programů ze satelitu Astra 3A (23,5°E), se budou prodávat pod novým názvem. Informovala o tom dnes společnost Trade and Technology, jeden ze dvou distributorů těchto karet.

"V souvislosti s připravovanou změnou názvu paketu Czech Link se množí dotazy na další prodej a provoz našich dekódovacích karet známých pod názvem Czech Link," říká Martin Janků ze společnosti Trade and Technology a.s. "V této souvislosti oznamujeme, že změna názvu paketu nebude mít žádný vliv na další prodej, provoz a podporu našich dekódovacích karet," uklidňuje M.Janků všechny satelitní diváky. "Po změně názvu paketu budou naše karty prodávány jako karta TRADE and TECHNOLOGY," upřesňuje obchodní strategii firmy Martin Janků.

Česká platforma pod názvem Czech Link oficiálně skončila k 4.10.2006, neoficiálně již dříve - 1.7.2006. Od července zajišťuje satelitní kapacitu pro veřejnoprávní média - tj. pro Českou televizi (ČT) a Český rozhlas (ČRo) společnost T-Systems PragoNet na základě veřejné zakázky, kterou ČT společně s ČRo vyhlásila v lednu letošního roku. Satelitní služby pro jednotlivé broadcastery platformy známé pod názvem Czech Link dodává firma Czech Division.



Jiný typ dekódovacích karet pro příjem nabídky známé jako Czech Link dodává firma Gital. Ta pojmenovala svoji nabídku názvem diGITALlink, čímž se vyhla původnímu označení platformy. Karty diGITALlink jsou určené pro příjem všech kódovaných českých programů na satelitu Astra 3A, tj. ČT1, ČT2, ČT4 Sport, Prima TV a dále také pro placené programy CS Film a nejnověji Galaxii Sport.

Oba typy dekódovacích karet pracují v kódovacím systému CryptoWorks. Satelitní divák potřebuje satelitní set top box s interním či externím dekodérem CryptoWorks. Parabolu je nutné nasměrovat na pozici 23,5°E. Na této pozici se již vysílá 45 televizních a rozhlasových stanic v češtině a slovenštině.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články