Quantcast

Comedy Central odstartuje 15.ledna 2007

| Tisk

Na německém trhu odstartuje v polovině ledna příštího roku zbrusu komediální kanál pod názvem Comedy Central. Půjde o vůbec první nekódovaný program věnovaný této tématice. Americký koncern Viacom, provozovatel nové stanice, přinese pořady, které se poprvé objeví na německých obrazovkách a také šest nových formátů, které vznikly přímo v Německu. Nová stanice Comedy Central byla dnes představena na tiskové konferenci v Berlíně. Informovala o tom agentura DPA.

Viacom v současné době v Německu provozuje hudební stanice MTV, Viva, Viva Plus a také dětský kanál Nick (Nickelodeon). Comedy Central na satelitu Astra 19,2°E nahradí dosavadní hudební stanici Viva Plus. Vysílání nového kanálu bude zpočátku nekódované. Stanice se s největší pravděpodobností stanice součástí nové placené platformy Entavio (dříve známá jako Dolphin) a takže dojde nejpozději v roce 2008 k zakódování. Vznik placené televize ze stávajících nekódovaných německých programů kritizují někteří výrobci a politici. Do paketu Entavio vstupují stanice RTL Group (RTL, RTL II, Super RTL, Vox, n-tv) a MTV Networks (MTV Germany, Viva, Nick a Comedy Central).

Provozovatel stanice hodlá v prvním roce vysílání získat 0,8 procentní podíl na TV trhu v cílové skupině diváků ve věku 14 až 49 let. V dlouhodobém horizontu chce svůj podíl posílit na 1,5 procenta. Signál Comedy Central bude od počátku dostupný pro více než 30 miliónů domácností s kabelovým či satelitním příjmem.



Comedy Central bude vysílat na frekvencích hudebních televize Viva Plus, která dne 14.ledna 2007 definitivně ukončí své vysílání. Kanály Viva a Viva Plus převzal koncern Viacom, který počet nekódovaných hudebních kanálů postupně redukuje. V září loňského roku skončila stanice MTV2 Pop Channel, která byla nahrazena dětským programem Nick (Nickelodeon). Televize se po několika letech zpět vrací na německý trh. Nick zde konkuruje Super RTL a KiKa (KinderKanal) dětskému kanálu veřejnoprávních stanic ARD a ZDF.

Provozovatel hodlá do programu Comedy Central investovat mnoho miliónů eur. Přesnou částku ale tají. Stanice přinese v německé premiéře například Arrested Development, Suburban Shootout, Tori Spelling: So noTORIous, Trailer Park Boys, It's always sunny in Philadelphia a Pamela Anderson in: Stocked.

redakce





Reklama




Vybrané články