Quantcast

Start rakety se satelitem NSS 8 se nezdařil

| Tisk

logo Společnost SES NEW SKIES, která spadá pod SES, dnes oznámila, že start nosné rakety Zenit 3SL s novým telekomunikačním satelitem NSS 8 nebyl úspěšný. Firma o tento nový satelit zcela přišla.

"SES NEW SKIES v současné době nemůže ve své pozici komentovat důvody neúspěšné mise a čeká na oficiální výsledky", informuje Yves Feltes ze společnosti SES NEW SKIES.

Družici NSS 8 zhotovila a dodala firma Boeing. Satelit měl být zaparkován na pozici 57°E, kde měl nahradit dosavadní družici NSS 703. Ta se měla pak přesunout na jinou orbitální pozici.

Neúspěšný start NSS 8 zásadně nepoznamená vysílání na pozici 57°E a ani se nijak zásadně nedotkne zákazníků. Zde zatím zůstane satelit NSS 703 a bude poskytovat služby minimálně do roku 2009.



Společnost SES NEW SKIES v současné době pracuje na podobě nového satelitu NSS 9, který bude vynesen v roce 2009. NSS 9 bude zaparkován na 57°E. Na tuto pozici může být přesunut satelit NSS-5, který nyní slouží na pozici 177°W. Přesun NSS-5 na 57°E by umožnil jiné využití satelit NSS 703 na nové pozici.

NSS 8 měl pokrýt 2/3 světové populace - Evropu, Afriku, Střední Východ, Indický subkontinent a Asii a měl poskytovat široký rozsah služeb - včetně komunikací, vládních a vojenských operací, širokopásmový internet a aplikace. NSS 8 měl na palubě 56 transpondérů v C pásmu a 36 v Ku pásmu. Služby měl zajišťovat služby po dobu 15 let.

redakce





Reklama




Vybrané články