Quantcast

SES New Skies si objednala satelit NSS-12

| Tisk

Satelitní operátor SES NEW SKIES si objednal nový telekomunikační satelit NSS-12. Oznámila to dnes v tiskové zprávě. Novou družici zhotoví a dodá společnost Space Systems/Loral, dceřiná společnost Loral Space & Communications. Satelit bude komerčně provozovat společnost SES NEW SKIES. Podmínky uzavřeného kontraktu SES a Space Systems/Loral zůstávají důvěrné.

NSS 12 bude hybridní satelit Space Systems/Loral a bude pracovat na orbitální pozici 57°E od poloviny roku 2009. NSS 12 bude mít kapacitu 40 transpondérů v C pásmu se šířkou pásma 36 MHz a 48 v Ku pásmu se stejnou šířkou pásma. NSS 12 zajistí náhradní provoz za satelit NSS 8, který byl při startu v lednu letošního roku zničen. NSS 12 je navržen pro poskytnutí další kapacity pro přenos komerčních služeb a poskytnutí vysokého výkon s širokým pokrytím pro stávající zákazníky a také pro sílící požadavky vysílacích společností z Afriky, Středního Východu a Indie. NSS 12 bude sloužit na orbitu minimálně 15 let. Nosná raketa zatím nebyla zvolena.

Rob Bednarek, prezident a CEO společnosti SES NEW SKIES k tomu uvedl: "SES NEW SKIES se těší na spolupráci s Space Systems/Loral na realizaci satelitu NSS 12. Jsme si jistí, že Loral dodá kvalitní satelit pro naši důležitou orbitální pozici. Jsme pyšní, že během velmi krátké doby - několika měsíců od neúspěšného startu NSS 8 - jsme schopni rychle definovat, specifikovat a nově zajistit výměnu, která demonstruje závazek a sílu SES a SES NEW SKIES."

"Jako leader v poskytování vysokovýkonných komerčních satelitů, Space Systems/Loral je zvláště dobře nakloněn SES NEWS SKIES se satelity a pomoci vyhovět rostoucí poptávce po fixních satelitních službách na světě," říká John Celli, president a Chief Operating Officer, společnosti Space Systems/Loral.



"Naše společnost sdílí stejnou zodpovědnost k výkonu, spolehlivosti a službám a těšíme se na tyto a další příležitosti pracovat společně ke světové expanzi."

NSS 12 nyní spojuje NSS 9, pouze C pásmový satelit, který je již ve výstavbě a bude koncem letošního roku vynesen na orbitální dráhu. SES plánuje druhý hybridní C a Ku pásmový satelit, který bude konfigurován k provozu na různých orbitálních pozicích. Společnost objedná další satelit během několika měsíců.

redakce





Reklama




Vybrané články