Quantcast

Kanál Russia Today nyní dostupný také v severní Evropě

| Tisk

Diváky, které zajímá vývoj situace v Rusku a mezinárodní zpravodajství z ruské perspektivy, mohou od 31. května 2007 přijímat ruský zpravodajský kanál Russia Today přes satelitní systém Sirius v severní Evropě a Baltských zemích. Oznámila to dnes oficiálně společnost SES Sirius.

Russia Today vysílá free to air ( FTA), tj. nekódovaně a pro příjem není zapotřebí přístupová karta. Pro příjem postačí satelitní komplet na digitální příjem z pozice 5°E. Kanál Russia Today bude dostupný v EPG (elektronický programový průvodce) na platformě Viasat. Stanice vysílá v angličtině s cílem oslovit diváky ve světě.

"Russia Today je potěšena z uzavření kontraktu. Díky smlouvě můžeme být blíže divákům v severní Evropě a baltských zemích a v dalších oblastech a posilujeme naše globální pokrytí," říká Sergej Maximov, marketingový ředitel ANO TV Novosti, TV společnosti, která stojí za Russia Today.

Přes satelity Sirius jsou již dostupné mezinárodní kanály CNN International a BBC World. Tyto kanály budou nyní doplňovat Russia Today o vývoji situace v Rusku.

"Je to dobrá příležitost nabídnout divákům v severských zemích zpravodajský kanál přímo z Ruska. Zemi věnuje pozornost média a je zajímavou možností vidět události z a mimo Ruska," říká Bengt Lindholm, generální manažer SES Sirius Ukraine rep. office v Kijevě.

Stanice Russia Today odstartovala v roce 2005 a vysílá 24 hodiny denně. Kanál může oslovit miliony diváků ve více než 100 zemích po celém světě. Díky novému kontraktu je program k dispozici v oblasti severní Evropě. Stanice vysílá ekonomické informace, kulturu, sport, vědu zaměřené na ruskou roli v mezinárodní ekonomice.

Russia Today zaměstnává přes 700 profesionálů a má korespondenty z hlavních částí Ruska, v bývalých republikách Sovětského svazu a v Evropě, USA a na Středním Východě. Postupně chce počet spolupracovníků rozšířit.

technické parametry příjmu ze satelitu Sirius:
satelit: Sirius 3 (5°E)
kmitočet: 11,919 GHz
polarizace: horizontální


SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S/MPEG-2

SID 4490
VPID 4491
APID 4492
FTA

redakce





Reklama




Vybrané články