Quantcast

Česká Top TV vrátila licenci

| Tisk

logo Česká stanice s teleshoppingovými prvky Top TV již neobnoví vysílání. Podnikatel Karel Komárek již RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) vrátil vysílací licenci a poslal televizi do likvidace. Informuje o tom server EuroOnLine.

V posledních několika měsících jsme jednali s několika velmi vážnými lokálními i zahraničními zájemci o koupi Top TV. Bohužel v průběhu jednání nedošlo k prodloužení licence teresterického šíření vysílání programu Top TV v regionu Prahy až do původně plánovaného roku 2012. Tím se zásadně změnily podmínky pro potenciální investory a nedošlo dohodě,“ uvedl pro server EuroOnLine Dan Plovajko, mluvčí majoritního vlastníka Top TV KKCG Investments.

Česká Top TV zahájila vysílání 5. září 2005 a charakterizovala se jako televize pro volný čas - hobby televize, která nejen pobaví, ale také inspiruje diváky a udržuje s nimi přímý kontakt. Televize nabízela hobby magazíny s možností prezentace výrobků či služeb. Co mají ostatní televizní vysílatelé zakázáno (tzv. skrytou reklamu), TOP TV nejen mohla, ale podle znění vysílací licence i musela.

Mluvčí Holdingu KKCG Investments, který je majoritním akcionářem, k tomu před 3 měsíci u příležitosti oficiálního oznámení prodeje televize uvedl: „Projekt TOP TV byl pro nás jen jednou z nestrategických portfóliových investicí, která byla vázána na předpokládané zahájení digitálního vysílání a podmínkou pro rozvoj TOP TV. V průběhu doby bohužel došlo k výrazným změnán v podmínkách pro realizaci této investice. Dnes se už mělo standardně digitálně vysílat na celém území České republiky. Situace je ale zcela odlišná a další vývoj digitalizace nejasný. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli v tomto projektu nadále nepokračovat.“

Koncem května Top TV oznámila, že omezí výrobu nových pořadů. Televize se v červnu a červenci soustředila na reprízy starších relací. Od 1. srpna 2007 je na distribučních sítích Top TV testovací obrazec (barevné pruhy s textem Top TV).

Top TV původně vysílala v tehdejší platformě Czech Link. Později přešla na distribuční uplink Óčka (Astra 3A) a zahájila nekódované vysílání do celé Evropy přes satelit Astra (19,2°E). Program pak mohli přijímat i abonenti UPC Direct. Top TV byla dále dostupná v DVB-T v Praze, terestricky analogově a v řadě kabelových sítí.



Další informace:
Stanice Top TV své druhé narozeniny neoslaví

redakce





Reklama




Vybrané články