Quantcast

V Německu startuje platforma Entavio

| Tisk

logo Lucemburský satelitní operátor SES Astra odstartuje novou digitální platformu pod názvem Entavio k 1. září 2007 na mezinárodním veletrhu IFA v Berlíně. Služba bude připravena nabídnout německým domácnostem okolo 500 digitálních televizních a rozhlasových programů a bude pokračovat v distribuci bezplatných programů a technicky bude připravena vysílat placené programy za měsíční poplatek 1,99 euro.

Jako první bude novou satelitní infrastrukturu Entavio využívat německá platforma Premiere pro svůj programový paket Premiere Star. Další programy budou následovat. Entavio během září dodá na trh kompatibilní satelitní set top boxy od různých výrobců. Všechny přijímače budou vybavené dekodérem systému Nagravision, pro který se rozhodla platforma Entavio. Pro příjem kódovaných programů Entavia bude nutná dekódovací karta.

Platforma Entavio byla vybudována jako neutrální platforma, která nabídne satelitním domácnostem široký rozsah stávajících a nových volných i placených programů.

Entavio je technickou a servisní platformou, která bude otevřená všem broadcasterům.

Výrobci satelitních receiverů jsou připraveni na trh dodat kompatibilní zařízení pro příjem služby. Společnost Entavio byla založena v Unterfoehring, poblíž Mnichova a plně vlastněná společností SES Astra.

"Entavio je začátek nové generace digitální satelitní televize", říká Wilfried Urner, CEO Entavia. "Entavio poskytuje široký výběr programů, interaktivní aplikace a jednoduchý přístup k placeným programům. S Entavio jsme vyvinuli koncept, který odráží všechny budoucí technologické inovace. Proto Entavio je nejatraktivnější forma přístupu k digitální televizi a zajisté nejlepším řešením pro příjem digitální satelitní televize."



"Startem Entavio se dále zjednoduší příjem Premiere přes satelit," říká Michael Boernicke, CEO společnosti Premiere. "Programy Premiere budou důležitým motorem pro Entavio. S Entavio může Premiere zvýšit počet abonentů a výhody jeho marketingových partnerů."

S využitím Entavia počítají také německé doposud volně vysílané programy MTV a RTL. V budoucnu budou šířené jen za poplatek. Během první fáze bude k dispozici volný i kódovaný satelitní signál kvůli nutnosti dovybavení domácností přijímače s certifikovaným dekodérem pro Entavio. Po přechodné fázi volný digitální satelitní signál těchto stanic skončí a bude k dispozici jen kódovaný. S přechodem na kódované vysílání MTV a RTL se počítá s ukončením analogového satelitního vysílání. Přesný termín startu MTV a RTL na platformě Entavio zatím nebyl stanoven.

redakce





Reklama




Vybrané články