Quantcast

Canal Digitaal si objednal 2 transpondéry na Astře 23,5E

| Tisk

logo Provozovatel satelitní placené televize Canal Digitaal si u lucemburského satelitního operátora SES Astra objednal další dva transpondéry na satelitu Astra na pozici 23,5°E pro rozšíření programové nabídky pro nizozemské a vlámský trh. Novým kontraktem rozšíří Canal Digitaal novou direct-to-home pozici o další programy.

Canal Digitaal spustí na podzim nový balíček tématických programů na pozici 23,5°E a v další fázi rozšíří službu o nové programy ve vysokém rozlišení (HDTV). Provozovatel satelitní platformy má nyní po uzavření kontraktu celkem 6 transpondérů na satelitních systémech Astra (3 transpondéry na 19,2°E + 3 na 23,5°E). V listopadu loňského roku zahájil nekódovanou distribuci nizozemských lokálních kanálů na satelitní pozici 23,5°E. Po přechodnou dobu se nabídka vysílala přes dvě pozice 23,5°E a 19,2°E. Začátkem září 2007 nizozemské lokální kanály ukončily dočasnou distribuci na 19,2°E.

Dohoda uzavřená mezi SES Astra Canal Digitaal počítá s pokračováním šíření programů platformy na satelitu Astra (19,2°E). Majitelé parabol od 60 cm s duo LNB mohou přijímat nabídku z obou pozic 19,2°E a 23,5°E. Během rozsáhlé promo kampaně, které proběhla v létě letošního roku s nizozemskými regionálními broadcastery, bylo prodáno přes 50 tisíc duo LNB. Dva týdny před oznámením nového digitálního tématického balíčku Canal Digitaal evidoval dalších 40 tisíc požadavků na příjem programů z pozice 23,5°E.

Programy Canal Digitaal v současné době ze satelitů Astra přijímá přes 750 tisíc domácností. Paket obsahuje všechny nizozemské národní kanály a široký rozsah tématických programů. V roce 2006 odstartoval paket TV Vlaanderen, sesterská společnost Canal Digitaal ve Flandrech, programovou nabídku TV Vlaanderen pro Flandry. Pro podporu růstu těchto trhů SES Astra pro Benelux otevřela v Hilversum v Nizozemí kancelář.

Alexander Oudendijk, šéf komerčních služeb SES Astra k tomu říká: "V posledním roce rychle roste nabídka programů v holandštině. Jsme si jisté, že Astra 23,5°E bude důležitou pozicí spolu s Astra 19,2°E. Rychlý růst prodeje Astra duo LNB v Nizozemí potvrzuje koncept příjmu dvou satelitních pozic za příznivé ceny a jednoduchou instalaci."



Kees Färber, šéf komerčních služeb Canal Digitaal k tomu dodává: "Nizozemský trh úspěšně rostl s programy na jedné satelitní pozici Astra (19,2°E). Pro rozšíření nabídky o další digitální programy a expanzi do HDTV jsme si vybrali Astru 23,5°E. Jednoduchá instalace a přizpůsobení vybavení stávajících zákazníků jsou našimi hlavními požadavky k úspěchu. Vysoká poptávka po novém duo LNB ukazuje, že je to pravé řešení v expanzi DTH služby s TV a R programy."

Canal Digitaal a TV Vlaanderen budou využívat NagraGuige a Open TV Core2 a OpenTV PVR2 pro předplatné HD programů a VOD služeb, které budou platformy používat od prvního kvartálu roku 2008.

redakce





Reklama




Vybrané články